Sport

Taekwondo

Taekwondo: Nikola Bojo viceprvak Hrvatske

Taekwondo: Nikola Bojo viceprvak Hrvatske

Na Seniorskom prvenstvu hrvatske u taekwondou koje je održano u Čavle-Rijeka nastupilo je oko 180 natjecatelja iz 43 kluba u 8 muških i 8 ženskih kategorija. Natjecanje je bilo visoko kvalitetno, u ovom broju skoncentrirali su se najbolji i najiskusniji hrvatski natjecatelji.

Taekwondo klub Zadar se plasirao na deveto mjesto u ekipnom poretku seniora, a Klub su predstavljala trojica natjecatelja:

FRANJO GUCIĆ u kat. -80 kg u prvu borbu je izašao protiv Luke Valenta iz TK Oriona kojega je dobio kod rezultata 6:6 na zlatni bod. U borbi za medalju, čekao ga je Dinko Šegedin iz TK Forteca - Korčula i izgubio je. Franjo u zadnjih mjesec dana vuče težu ozljedu stopala. I prvu borbu realno bi dobio s puno većom razlikom da je bio bez ozljede, a takav protiv Šegedina nije imao šanse.

NIKOLA DRAČA u kat. -87 kg, u borbi za medalju pružila mu se odlična šansa (iako je još neiskusan) za pobjedom protiv Mislava Pukleka iz TK Dubrave koju nije znao iskoristiti iako je puno sposobniji, izgubio je 3:5.

NIKOLA BOJO u kat. -87 je ovoga puta osvojio DRUGO MJESTO i SREBRNU MEDALJU. U četvrtfinalu protiv Deana Letice iz TK ZG-Dubrave završio je brzo. Protivnik je započeo atraktivno ali ga je Nikola izkontrolirao, dva puta ga je zakucao nogom odozgora u prsa u pod, drugi put se ovaj nije digao zbog ozlijede ramena i borba je završila. U polufinalu se susreo sa odličnim Matijom Mlinarićem iz TK Jastreba koji je dvije runde održavao u neizvjesnosti a onda je Nikola u trećoj pogodio nogom u glavu i par puta šakom u prsa te lagano i sigurno priveo borbu do kraja. I konačno u finalnoj, vrlo čudnoj borbi protiv Juraja Stinčića iz TK Susedgrad-Sokola također člana seniorske reprezentacije, rezultat nije išao u Nikolinu korist. Koliko god su protivnici lupali po tijelu i oklopima nijednome se nije zapisao elektronski bod,a pogodaka u glavu nije bilo. Tri runde su završile sa 1:1 i to zbog opomena, a onda u četvrtoj za zlatni bod, opet je Nikola pogodio najmanje dva čista udarca nogom u oklop i šakom u prsa za bod i to sve prije protivnika koji je uspio pogoditi jedan pred kraj. Opet ništa od bodova i elektronike, pa su suci morali donijeti odluku na temelju aktivnosti i dali su pobjedu Stinčiću,a mi mislimo da su bili pristrani i da su pogriješili.

Već sljedeći vikend Nikola Bojo ima nastup u sastavu Hrvatske nacionalne vrste u Eindhovenu na „Otvorenom prvenstvu Nizozemske" WTF - G 2 turniru na kojem se može izboriti dosta bodova za svjetsku ranglistu.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

  Vezane vijesti