Sport

Taekwondo

Održana Izborna Skupština Hrvatskog taekwondo saveza

Održana Izborna Skupština Hrvatskog taekwondo saveza

Redovna sjednica Izborne Skupštine Hrvatskog taekwondo saveza održana je danas u izuzetno ugodnoj i pozitivnoj atmosferi u hotelu Westin u Zagrebu. Iz ukupno 136 punopravnih članica odazvalo se 97 predstavnika klubova učlanjenih u HTS.

Sukladno Statutu, na Izbornim sjednicama bira se predsjednik Hrvatskog taekwondo saveza, u ovom slučaju za mandatno razdoblje 2014.-2018., a izabrani kandidat potom predlaže članove Upravnog odbora i Nadzornog odbora s kojima želi surađivati u svom mandatu.

Skupštinu je vodilo radno predsjedništvo u sastavu Franjo Prot, Nikola Pemper i Mihaela Štrok, a prisutni su izabrali radna tijela u slijedećem sastavu:

 

- Verifikacijska komisija: Stjepan Šegota, Boris Makarun, Ivica Blatančić;

- Izborna komisija: Mladen Uskok, Petar Josipović i Jasmina Lucić;

- Ovjerovitelji zapisnika: Zoran Kruneš i Juraj Kralj;

- Zapisničar: Jelena Marot.

Predstavnici članica su jednoglasno i bez dodatne rasprave usvojili izvješća predsjednika i tajnika - Programsko za razdoblje 2010.-2014. i Financijsko za 2013. godinu. Nakon razrješnice dosadašnjim tijelima HTS-a, mjesto u radnom predsjedništvu je od dosadašnjeg predsjednika Franje Prota preuzeo Anto Nobilo.

Kandidaturu za mjesto predsjednika u narednom mandatu predao je samo prof.dr.sc. Franjo Prot, koji je ponovo izabran sa 93 glasa "za" i dva glasa "protiv", uz dva nevažeća glasačka listića. Kao novoizabrani predsjednik, potom je predložio sastav Upravnog i Nadzornog odbora, koji su jednoglasno usvojeni.

Članovi Skupštine potom su jednoglasno usvojili izmjene u preambuli Statuta HTS-a, odnosno usklađenje sa izmjenama u Zakonu o sportu RH. Zbog dugogodišnje neaktivnosti, ili na vlastiti zahtjev, za brisanje iz članstva bili su predloženi taekwondo klubovi "Forma" (Zagreb), "Hwarang Zagreb" (Zagreb) i "Laudam" (Bjelovar); prijedlog je jednoglasno prihvaćen.

Nakon sjednice Skupštine održana je konstituirajuća sjednica novoizabranog Upravnog odbora HTS-a, na kojoj su članovi Upravnog odbora jednoglasno izabrali Mihaelu Štrok za glavnu tajnicu u mandatnom razdoblju 2014.-2018., a usvojen je i novi sastav Stegovne komisije.

Vodstvo HTS-a u mandatnom razdoblju 2014.-2018.

Predsjednik - prof.dr.sc. Franjo Prot
Glavna tajnica - Mihaela Štrok

Upravni odbor:
Nikola Pemper - dopredsjednik
Mladen Uskok - dopredsjednik
Mihaela Štrok
Drago Maček
Umberto Coce
Jurica Prpić
Damir Zahirović
Boris Makarun
Ivica Blatančić
Petar Josipović

Nadzorni odbor:
Igor Pataky
Marko Kallay
Stjepan Šegota

Stegovna komisija:
Ivan Radoš
Damir Javorović
Darko Josić


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.