Sport

Košarka, Euroliga

Tomić: Najlošija utakmica sezone, 38 razlike sve govori

Tomić: Najlošija utakmica sezone, 38 razlike sve govori

Ovako odigrati u najvažnijem trenutku sezone je stvarno velika neugodnost. Primiti 100 koševa u polufinalnoj utakmici Eurolige i izgubiti s 38 koševa razlike, to govori sve o našem nastupu - razočarano je konstatirao centar Barcelone Ante Tomić nakon poraza 100-62 u polufinalu Final Foura Eurolige u Milanu od Real Madrida.

- Dobro smo počeli utakmicu. Unatoč lošoj drugoj četvrtini, na poluvremenu smo zaostajali samo 8 koševa razlike. Vjerovali smo tada da još uvijek kontroliramo utakmicu i da smo u igri, a dogodilo se sasvim suprotno. Ovo je najlošija naša utakmica u cijeloj sezoni - rekao je još Tomić, koji je sa 16 koševa i 8 uhvaćenih lopti bio prvi strijelac i skakač svoje momčadi.

- Trenirali smo mjesecima za ovaj dio sezone i dobro se pripremili. Držali smo da smo u dobroj formi. No, tijekom utakmice smo imali psiholoških problema. To je naša odgovornost, ne mogu to poreći. Nismo mogli vjerovati da su nam toliko pobjegli. Iznenađen sam s rezultatom, ovo je tako težak poraz. Real Madrid je dobra momčad, znali smo koliko su kvalitetni. Oni su odigrali pametno, ali mi nismo bili na istoj razini. Jednostavno nas nije bilo na terenu zadnjih 15 minuta. Ovaj poraz nas jako boli i sigurno će utjecati na nas. Teško će nam nakon ovoga biti okrenuti novu stranicu - priznao je trener Barcelone Xavier Pascual.

Real Madrid će u finalu igrati protiv Maccabija, koji je u prvoj polufinalnoj utakmici svladao CSKA 68-67. Trener ''kraljevskog kluba'' Pablo Laso ponudio je komentar polufinalnog trijumfa i najavio veliki finale.

- Čestitam mojim igračima na sjajnoj igri i velikoj pobjedi. Odigrali smo jako dobru utakmicu. Počeli smo sporo i imali problema s obrambenim skokom. Nakon što smo pojačali pritisak u obrani, bili smo u mogućnosti kontrolirati tempo. Jako smo popravili i napadačku igru. Sretan sam što smo pobijedili veliku momčad kao što je Barcelona. Znate da u sportu možete imati i dobre i loše dane, ali naša partija je rezultat teškog rada i svakodnevnih napora. Odigrali smo sjajnu utakmicu, ali u nedjelju nas čeka novi izazov. Protiv Maccabija moramo opet biti na visini zadatka. Uvjereni smo da možemo još jednom ponuditi naše najbolje izdanje, ali, moramo biti usredotočeni - rekao je Laso, te je prokomentirao ulogu favorita u nedjeljnom finalu.

- Da, znamo da su nas smatrali favoritima i prije početka sezone, nakon prošlogodišnjeg finala. Dokazali smo da se znamo nositi sa svim izazovima. Posao je novinara da određuju favorite. Mi znamo da jesmo favoriti i moramo se nositi s time. Međutim, imamo maksimalno poštovanje prema Maccabiju jer znamo što su oni u stanju napraviti. Kada dođete do finala, tu više nema favorita. U finalu su dvije odlične momčadi koje su jako dobro pripremljene i bore se u jednoj utakmici za naslov europskog prvaka.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.