Sport

Nogomet

Prandelli se ispričao Criscitu

Prandelli se ispričao Criscitu

Cesare Prandelli, izbornik talijanske reprezentacije, ispričao se Zenitovom braniču Domenicu Criscitu zbog šale koju je izrekao na račun njegovog nepozivanja na prošireni popis od 30 igrača za Svjetsko prvenstvo.

Kada su ga novinari nakon objavljivanja popisa pitali za Criscita, Prandelli je odgovorio:

- Pa dobro, nije baš situacija kao da nisam pozvao Antonija Cabrinija ili Paola Maldinija.

Kasnije je zažalio zbog tog komentara.

- Nisam izostavio nikoga tko se upravo sprema za finale Lige prvaka. Kada to kažem, želim se ispričati Criscitu zbog šale o Cabriniju i Maldiniju. To nije bilo na mjestu - veli Prandelli, kojeg su talijanski mediji kritizirali i zbog izostavljanja veterana Luce Tonija ili Alberta Gilardina...

- Obojicu jako poštujem, ali želimo manevrirati u napadu na drukčiji način. To je ujedno i poruka za naše napadače.

Na popisu su se našli Ciro Immobile, Lorenzo Insigne i Mattia Destro, igrači koji imaju vrlo malo iskustva igranja za reprezentaciju.

- Mislim da su entuzijazam, brzina, fizička sprema i želja za dokazivanjem važniji od iskustva. Zbog toga sam napravio takav izbor i pomladio selekciju.

- Nadam se da ću do zadnje minute imati dileme oko konačnog popisa putnika za Svjetsko prvenstvo. To bi značilo da su svi kandidati s proširenog popisa pokazali entuzijazam i glad za nastupom. Nadam se da će se i mediji na pravi način uključiti u našu kampanju. Svi mi zajedno predstavljamo Italiju - kaže Prandelli.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.