Sport

Nogometni mercato

Počela utrka za Prandellijeva nasljednika: Allegri, Zaccheroni, Spalletti, Mancini…

Počela utrka za Prandellijeva nasljednika: Allegri, Zaccheroni, Spalletti, Mancini…

Samo dan nakon što je Cesare Prandelli podnio ostavku na mjesto talijanskog izbornika, mediji na Apeninskom poluotoku su počeli špekulirati o imenu njegova nasljednika.

Italija je nastup na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Brazilu okončala već u prvom krugu, što je Prandellija nagnalo da odstupi s dužnosti. Osim njega, ostavku je podnio i predsjednik Talijanskog nogometnog saveza Giancarlo Abete, tako da će ''azzurri'' dalje krenuti s potpuno novim vodstvom.

Talijanski mediji kao velikog kandidata za Prandellijeva nasljednika navode bivšeg trenera Milana Massimiliana Allegrija. Na klupu ''rossonera'' ovaj je 46-godišnji stručnjak došao 2010. godine i već je u prvoj sezoni odveo momčad do naslova u Seriji A. S vremenom je uspjeha bilo sve manje, a nakon serije loših rezultata Allegri je smijenjen početkom ove godine.

Kao mogućeg novog izbornika Gazzetta dello Sport spominje još jednog bivšeg trenera Milana - Alberta Zaccheronija (61). On je od 2010. izbornik Japana, ali na SP-u u Brazilu je također ispao u prvom krugu.

Kroz medije cirkuliraju još dva imena: nekadašnji trener Rome i Zenita Luciano Spalletti (55) i bivši strateg Intera, Manchester Cityja i Galatasaraya Roberto Mancini (49).

Tko god preuzme klupu, vodit će ''azzurre'' u kvalifikacijama za Euro 2016. u kojima će im jedan od suparnika biti i Hrvatska.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.