Sport

Nogomet, MLS

Landon Donovan postao najbolji strijelac MLS lige svih vremena

Landon Donovan postao najbolji strijelac MLS lige svih vremena

Američki nogometaš Landon Donovan postao je najbolji strijelac u povijesti američke MLS lige, nakon što je u 4-1 pobjedi svog LA Galaxyja protiv Philadelphije postigao dva pogotka.

Svega tri dana nakon što je saznao da nije uključen u selekciju Sjedinjenih Američkih Država koja će nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Brazilu koje započinje za 17 dana, Donovan je postao najbolji strijelac u povijesti MLS lige. Donovan je u pobjedi postigao svoj 135. i 136. pogodak u MLS ligi, u kojoj igra svoju 13. sezonu. Time je za dva gola nadmašio učinak Jeffa Cunninghama, koji je u razdoblju od 1998. i 2011. godine postigao 134 pogotka.

- Osjećao sam da ću zabiti. Znam da trenutno igram u dobroj formi i jako sam sretan zbog rekorda - rekao je 32-godišnji napadač losanđeleške momčadi.

Navijači su mu nakon drugog pogotka odali priznanje skandirajući "USA, USA", što je bila jasna poruka izborniku SAD-a Jürgenu Klinsmannu, koji je uoči puta na SP u Brazil odlučio kod kuće ostaviti najboljeg strijelca MLS lige i reprezentacije svih vremena! Podsjetimo, Donovan je najbolji strijelac SAD-a s 57 golova u 156 nastupa.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.