Sport

Atletika

Dijamantna liga: Perković slavila s rekordom mitinga

Dijamantna liga: Perković slavila s rekordom mitinga

Sandra Perković stila je do nove pobjede nastavivši dominaciju svjetskim diskom. Nakon slavlja na prvom mitingu Dijamantne lige s ovom disciplinom u programu, odnijela je pobjedu i na drugom.

U Kini je bila vrlo uvjerljiva, bacila je disk na nestvarnih 70.52 i tako još jednom ove godine popravljala osobni rekord, te je u odličnom raspoloženju otputovala u Eugene gdje je još jednom bila najbolja.

Ovaj put nije uspjela prebaciti 70 metara, no ostavila je konkurenciju daleko iza sebe. Bila je u vodstvu od prve serije kada je bacila 65.77 što nijedna natjecateljica nije uspjela nadmašiti u nastavku. One prave daljine kakve i želi dosegnula je u posljednja dva hica.

Kako je sama priznala nakon natjecanja, očekivala je hitac od 70 metara jer su vremenski uvjeti bili odlični, međutim imala je problema s kontrolom zaleta i tek na kraju natjecanja uspjela je uhvatiti ritam. Prvo je u petoj seriji bacila disk na 67.07, a zatim u šestoj na pobjedničkih 69.32.

Na taj način je i popravila rekord mitinga koji je držala od 2012. godine, a on je iznosio 66.92.

- Osjećam se odlično nakon još jednog odličnog rezultata. 66.93 je moj treći najbolji rezultat ove sezone. Došla sam vrlo spremna, ali malo sam imala problema s krugom koji je bio dosta brz na što nismo navikli. U zadnjoj seriji sam bacila taj hitac koji je ostavio konkurenciju daleko iza mene za čak četiri metra. Konkurencija je bila jaka s dvije osvajačice srebrne medalje sa svjetskih prvenstava, SAD je apsolviran, a sljedeće destinacija je Oslo gdje se veselimo još boljim rezultatima - rekla je Perković nakon natjecanja.

Drugo mjesto zauzela je Njemica Shanice Craft s osobnim rekordom 65.38 dok je treća bila Amerikanka Gia Lewis-Smallwood sa 64.98.

Dijamantna liga, disk:

1. Sandra Perković (Hrvatska) 69.32
2. Shanice Craft (Njemačka) 65.38
3. Gia Lewis-Smallwood (SAD) 64.98
4. Nadine Müller (Njemačka) 64.37
5. Melina Robert-Michon (Francuska) 63.65
6. Julia Fischer (Njemačka) 63.55
7. Yaime Perez (Kuba) 62.04
8. Zaneta Glanc (Poljska) 60.33


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.