Sport

Taekwondo

Taekwondo: Kadetima Zadra šest medalja iz Senja

Taekwondo: Kadetima Zadra šest medalja iz Senja

Kadeti Taekwondo kluba Zadar uspješno su završili proljetni dio sezone. Nastupili su 14. lipnja na tradicionalnom kadetskom taekwondo turniru „Senjski vitezovi" u Senju u konkurenciji 230 kadeta iz 29 klubova iz Hrvatske, Slovenije i Slovačke. Dvanaestero mlađih kadeta i kadeta TK Zadra osvojili su ukupno šest medalja.

MLAĐI KADETI (9-11 god):

Najlakši član ekipe Zadra Karlo Uskok (-27 kg) osvojio je treće mjesto i brončanu medalju, Luka Marasović (-39 kg) završio je također s trećim mjestom i brončanom medaljom. Frane Pavić (-33 kg) i Leo Sikirić (-43 kg) ovaj put nisu bili uspješni.

Najuspješnija mlađa kadetkinja Ariana Oreč (-39 kg) osvojila je prvo mjesot i zlatnu medalju dok je u istoj kategoriji Nora Milolović osvojila Treće mjesto i brončanu medalju. Ani Matijašević (-27 kg) i Stela Vozila (-33 kg) izgubile u prvom kolu, a Tuta Uskok (-43 kg) na zlatni bod (6:6) za medalju.

KADETI (12-14 god):

Kadetkinja Gloria Bojo (-59 kg) u odličnoj i žestokoj finalnoj borbi pobijedila je 21:19 i osvojila prvo mjesto i zlatnu medalju, a Karla Klasić (-47 kg) je izgubila borbu za medalju.

Kadet Josip Pastuović (-49 kg) izgubio je u polufinalnoj borbi i ostao na trežem mjestu s broncom.

Ovim natjecanjem najmlađi natjecatelji TK Zadar uspješno su završili proljetni dio sezone,a četvero članova kluba su u nedjelju 15. lipnja otišli u Zagreb na ispit za crni pojas, koji organizira Hrvatski taekwondo savez. Ispit su uspješno položili Karla Klasić, Marija Kršlović, Bartola Perica i Josip Pastuović. Do sada je u TK Zadar crni pojas položilo 80 članova.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.