Sport

Tenis, Wimbledon

Ivanišević: Čilić i Berdych su igrali u mraku. Ali koga briga, Marin je pobijedio!

Ivanišević: Čilić i Berdych su igrali u mraku. Ali koga briga, Marin je pobijedio!

Za novo izdanje britanskog The Standarda proslavljeni hrvatski tenisač Goran Ivanišević osvrnuo se na prvi tjedan trećeg Grand Slam turnira sezone Wimbledona.

"Bio sam šokiran kada je Serena Williams ispala u prvom tjednu Roland Garrosa, a sada je ispala i u prvom tjednu Wimbledona kada sam je smatrao velikom favoritkinjom za osvajanje naslova. Igrala je slabo, ali čini se da je konkurencija u ženskom tenisu sve manje predvidljiva. Bilo je puno iznenađenja, za razliku od ždrijeba kod muškaraca", napisao je Ivanišević, pa nastavio:

"Vjerovao sam da će prva četiri nositelja u muškom dijelu ždrijeba proći dalje. Prošle je godine bilo puno iznenađenja, ali ove godine su se Đoković, Nadal, Murray i Federer bolje pripremili. Bit će posebno zanimljivo pratiti njihove mečeve sada kada im predstoje zahtjevniji suparnici", smatra pobjednik Wimbledona iz 2001. godine i aktualni trener Marina Čilića.

"Pobjeda Marina u 3. kolu protiv Tomaša Berdycha je bila psihološki vrlo bitna za njega. Važno je da počne vjerovati da spada u drugi tjedan Grand Slam turnira. Igrao je agresivno i pokazao je da se ne boji nikoga pa ni sjajnog tenisača kakav je Tomaš. Jako sam ponosan na njega."

"Njegova pobjeda protiv Berdycha je postavila novi rekord Wimbledona kada su u pitanju najkasnije pobjede (21:38). Bilo je zaista mračno na terenu, ali koga briga. Bitno da je Marin pobijedio", stoji u Ivaniševićevom blogu.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.