Sport

Deveta medalja u nizu

Fantela i Marenić deveti put na postolju u šest godina!

Fantela i Marenić deveti put na postolju u šest godina!

Nekako nismo ni sumnjali da će iskustvo i smirenost Šime Fantele i Igora Marenića donijeti još jedno odličje. Samouvjerenost koju ovaj dvojac uvijek ima u finalnim plovovima za odličja, uvijek kad je pritisak i kad je teško, i ovoga se puta iskazala. U šest godina Šime Fantela i Igor Marenić osvojili su devet odličja, jedno svjetsko zlato i tri bronce, tri europska zlata i dvije bronce. Nevjerojatan niz kakvim se zaista malo tko može pohvaliti.

- Deveta medalja u nizu, u kontinuitetu, što je mislim u sportu najveći uspjeh, održati kontinuitet, i to nam je nekako cilj, a s druge strane i potvrda dobrog rada, prema najvažnijoj regati ove sezone, svjetskom prvenstvu u rujnu u Španjolskoj gdje ćemo se boriti i za olimpijske norme - kazao je zadovoljan Šime Fantela.

U današnjem plovu za odličja Europskog prvenstva klase 470 u Ateni zauzeli su treće mjesto, te tako sačuvali broncu. Kao što smo već objavili Britanci Patience i Willis su još jučer osigurali naslov prvaka, u finalu se odlučivalo o srebru i bronci.

Srebro su uzeli Austrijanci Schmid i Reichsteadter, dok su Finci Lindgren/ Lindgren ostali bez postolja, na četvrtom mjestu.

- Na moru je danas puhala bura, znači velike promjene kroz sve dionice medal racea. Austrijanci su odmah poveli, mi smo prvu oznaku okrenuli na petom mjestu, a Finci na osmom. Shvatili smo da će Austrijance teško biti uhvatiti, da treba paziti na Fince, i to smo vrhunski napravili, napredovali smo s petog do trećeg mjesta. U konačnim rezultatima mi smo ostali na istom mjestu kao i uoči finala, pozicije su zamijenili Austrijanci i Finci - ispričao je Igor Marenić.

Svakako još jednom valja istaknuti i jako dobar rezultat Enie Ninčević i Romane Župan, osme Europljanke, 11. u otvorenom dijelu poretka, i ove djevojke pišu povijest hrvatskog jedrenja, jer nikad bolje rezultate nismo u ženskom dvojcu imali. Enia i Romana imaju četvrto mjesto s EP 2012. godine.

Za Šimu i Igora odmor će vrlo kratko trajati, već početkom kolovoza u Rio de Janeiru jedre probnu regatu na poprištu Olimpijskih igara 2016.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.