Sport

Nogomet

Johan Cruyff: Predsjednici Barce nemaju j****** pojma o nogometu

Johan Cruyff: Predsjednici Barce nemaju j****** pojma o nogometu

Barcelonina legenda Johan Cruyff u posljednje je vrijeme često u središtu medijske pažnje. Osim što su u Ligi prvaka dva "njegova" kluba, Ajax i Barcelona, u istoj skupini te upravo u posljednjim tjednima imaju međusobne dvoboje, Nizozemac je poznat i kao čovjek "bez dlake na jeziku", te je uoči ogleda u Amsterdamu ponovo žestoko napao čelnike Barcelone. Nimalo biranim riječima.

"Predsjednici nemaju j****** pojma o nogometu! Ako je Laporta nešto dobro činio, to je bilo da se ne miješa u stvari o kojima ništa ne zna."

Ponajprije je Cruyff bijesan na činjenicu da Barcelona u posljednje tri sezone ima tri trenera što nikako nije dobro ako je tendencija da momčad dobro i glatko funkcionira.

"Ne kažem s tim da su svi ti treneri promašaji, već samo želim naglasiti razliku između jednog i drugog pristupa," rekao je Cruyff prisjećajući se vremena kada je Frank Rijkaard doveden za trenera, unatoč tome što je predsjednik Laporta tada bio protiv.

Jasno je Cruyff dao svoju viziju raspodjele ovlasti u klubu:

"O pitanjima raspodjele nova odlučuje samo trener jer zna što je dobro, a što nije. I takav pristup ne izaziva nevolje u svlačionici. Broj jedan mora zapovjedati broju deset. Tako ide i komunikacija prema predsjedniku. Broj deset ne razgovara predsjednikom, nego s brojem jedan, a on s predsjednikom. Predsjednik je taj koji kaže ima li novca ili ne, a ja, kao trener, odlučujem gdje i kako se on onda dijeli."

Cruyff je opisao i sastanak s bivšim predjsjednikom Sandrom Rosellom kada je vrlo brzo nakon što je to postao odstupio s dužnosti počasnog predsjednika Barce.

"Ja sam na taj sastanak poveo dva čovjeka koje svi u klubu znaju, kako bi bili svjedoci našem razgovoru. O tome nije bilo riječi u javnosti, a svjedoci su bili tu kako bi rekli što se zaista bilo ukoliko Rosellu padne na pamet iznositi detalje tog razgovora u medije. Rekli smo si što smo imali i zaključili na kraju kako nitko od nas dvojice nema potrebu objašnjavati svoje postupke onom drugom. I do sada je sve što se toga tiče bilo u redu," zaključio je Cruyff.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.