Sport

Nogomet, Liga Prvaka

UEFA zabrinuta zbog pritiska igrača na suce

UEFA zabrinuta zbog pritiska igrača na suce

Čelnici UEFA-e sve su više zabrinuti zbog ponašanja igrača na nogometnim utakmicama i pritiska na suce, kakav je viđen i u srijedu u uzvratnom dvoboju osmine finala Lige prvaka Chelsea - PSG.

U 31. minuti utakmice na Stamford Bridgeu nizozemski sudac Bjoern Kuipers našao se okružen svim igračima Chelseaja koji su od njega tražili da Zlatanu Ibrahimoviću pokaže crveni karton zbog prekršaja nad Oscarom. Nizozemac je najboljeg igrača PSG-a poslao u svlačionicu, a to bi učinio i da nije bilo pritiska od domaćih igrača, jer je odmah nakon Ibrahimovićevog starta, bez ustručavanja, izvadio crveni karton.

"Predsjednik Platini je nedavno izrazio zabrinutost zbog ponašanja igrača na terenu i trenutno razmatramo što se po tom pitanju može učiniti", izjavio je za Rueters UEFA-in glasnogovornik Pedro Pinto te dodao:

"Naravno da bismo željeli vidjeti drugačiju atmosferu i igrače koji prihvaćaju sučeve odluke i koji ne rade pritisak na suce. To nije dobro za imidž nogometa, nije dobar primjer za navijače, ni za buduće nogometaše. Razmišljamo o pokretanju inicijativa i kampanja te uvođenju novih pravila koja bi imala pozitivan utjecaj na ponašanje igrača".

Ni dvoboj Bayerna i Šahtara, koji je završio uvjerljivom 7-0 pobjedom Bavaraca, nije ostao bez repova. Isključenje Kučera zbog prekršaja na Goetzeu, kojim je Bayern izborio kazneni udarac, pokrenuo je raspravu o ispravnosti tzv. trostruke kazne. Naime, zbog jednog starta koji je sankcioniran 'najstrožom kaznom', Šahtar je još ostao s igračem manje gotovo cijelu utakmicu, a na njega ne može računati ni na sljedećem dvoboju, zbog automatske suspenzije od jedne utakmice.

"Stav UEFA-e je da se radi o prestrogoj kazni koja ubija neizvjesnost utakmice. Od nogometa želimo napraviti što veći spektakl, kako za gledatelje, tako i za igrače na terenu, zato se zalažemo da se u ovakvim situacijama, osim ako se ne radi o 99-postotnoj prilici za pogodak, igraču koji je skrivio prekršaj pokaže žuti karton", izjavio je Pinto.

U veljači je Odbor međunarodnog nogometnog saveza (IFAB) odbio taj UEFA-in prijedlog, a u zamjenu ponudio ukidanje automatske suspenzije igrača za sljedeću utakmicu.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.