Sport

Nogomet, Europa liga

Europa liga: Ždrijeb spojio Badelja i Vidu

Europa liga: Ždrijeb spojio Badelja i Vidu

Nakon Lige prvaka, u Nyonu su izvučeni i četvrtfinalni parovi Europske lige. Ždrijeb je morao biti poludirigiran, jer se nisu smjele spojiti ruske (Zenit) i ukrajinske momčadi (Dnjipr i Dinamo Kijev).

Tako je branitelj naslova Sevilla izvukla Zenit, Dnjipr će igrati protiv belgijskog Club Bruggea, Dinamo Kijev protiv Fiorentine i Wolfsburg protiv Napolija.

Sevilla i Zenit su već igrali međusobno u europskim natjecanjima. Posljednji put u sezoni 2005/2006. u četvrtfinalu Kupa Uefe. U Sevilli je bilo 4:1 za Španjolce, a u uzvratu 1:1. Španjolci imaju dobar omjer protiv ruskih ekipa u posljednjih šest utakmica. Ostvarila je tri pobjede, dva remija i jedan poraz (CSKA).

Dnjipr i Club Brugge sastali su se jednom i tada su Belgijci slavili 3:2 (skupina Kupa Uefe 2004/2005.).

U dvoboju Dinama iz Kijeva i Fiorentine gledat ćemo i dvoboj hrvatskih igrača, Domagoja Vide i Milana Badelja. Njihove momčadi igrale se dva puta u Europi i oba puta bolja je bila talijanska momčad (1970. i 1990.).

Ivan Perišić će s Wolfsburgom igrati protiv Napolija za koji neće moći igrati Ivan Strinić jer je igrao za Dnjipr u prvom dijelu sezone.

Parovi (igra se 16. i 23. 4. 2015.):

Sevilla - Zenit, Dinamo Kijev - Fiorentina, Dnjipr - Club Brugge i Wolfsburg - Napoli.

Goal.com/eZd


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.