Sport

Košarka, Euroliga

U finalu Eurolige Real i Olympiakos

U finalu Eurolige Real i Olympiakos

U finalu košarkaške Eurolige igrat će Real i Olympiakos. Grčki je sastav u prvom polufinalnom susretu svladalo jaki ruski CSKA sa 70-68, dok je klub iz Madrida bio bolji od Fenerbahcea sa 96-87.

Najzaslužniji je za pobjedu Olympiakosa ponovno je bio Vassilis Spanoulis, koji je 11 od svojih 13 koševa postigao u posljednje tri i pol minute.

Zanimljivo je da je Spanoulis do same završnice imao šut iz igre 0-11, za dva poena gađao je 0-6, a za tricu 0-5. Kad je najviše trebalo ubacio je tri trice i jednu dvicu. Naš reprezentativac, Amerikanac s hrvatskom putovnicom u redovima Olympiakosa Oliver Lafayette igrao je devet minuta i postigao tri koša. U utakmici Reala i Fenerbahče nije bilo velike dileme.

Kraljevski klub je u drugoj četvrtini praktično sve zgotovio jer je taj period dobio s 35-14 i do kraja samo održavao razliku. Hrvatski reprezentativni centar Luka Žorić je za turski sastav za šest i pol minuta na parketu ubacio šest koševa uz šut iz igre 3-4, te je imao i jedan skok. Finalni dvoboj između Reala i Olympiakosa na programu je u nedjelju od 20 sati.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.