Sport

Košarka, Euroliga

Pogledajte "ludu" tricu Bertransa kojom je Perasovićev Laboral srušio Real Madrid

Pogledajte

Košarkaši Lavoral Kutxe, koju vodi hrvatski stručnjak Velimir Perasović, u susretu su 13. kola skupine F TOP-a 16 Eurolige na svom terenu svladali europskog prvaka Real Madrid sa 89-88 i tom pobjedom osigurali plasman u četvrtfinale kolo prije kraja natjecanja po skupinama.

Dario Šarić u susretu 13. kola skupine E TOP-a 16 Eurolige postigao je 12 koševa (šut za dva 2-5, trica 2-5, slobodna bacanja 2-2) uz sedam skokova i jednu asistenciju za Anadolu Efes, ali to nije bilo dovoljno za pobjedu protiv gradskog suparnika Fenerbahcea koji je na kraju bio uspješniji sa 90-86, a tim porazom Anadolu Efes izgubio je sve izglede za plasman u četvrtfinale.

Daivis Bertans pogodio je tricu za pobjedu s istekom vremena, te je odveo laboral Kutxu na omjer pobjeda i poraza 9-4, kakav ima i vodeći CSKA iz Moskve, dok je Real pao na omjer 6-7 i trenutačno je peti s vrlo malim izgledima za prolazak među osam najboljih.

Hrvatski igrač u sastavu Laboral Kutxe Darko Planinić u pobjedi svoje momčadi sudjelovao je sa četiri koša (šut za dva 1-2, slobodna bacanja 2-2) uz tri skoka za 11 minuta.

U borbi za preostala dva mjesta koja vode u četvrtfinale su Himki i Barcelona sa po 7-6, te Real Madrid, Olympiakos i Brose Baskets sa po 6-7, dok je jedini bez izgleda Žalgiris sa 2-11.

Dario Šarić u susretu 13. kola skupine E postigao je 12 koševa (šut za dva 2-5, trica 2-5, slobodna bacanja 2-2) uz sedam skokova i jednu asistenciju za Anadolu Efes, ali to nije bilo dovoljno za pobjedu protiv gradskog suparnika Fenerbahcea koji je na kraju bio uspješniji sa 90-86, a tim porazom Anadolu Efes izgubio je sve izglede za plasman u četvrtfinale.

Anadolu Efes kolo prije kraja natjecanja u skupini zauzima peto mjesto sa šest pobjeda i sedam poraza, pobjedu više i poraz manje ima četvrta Crvena zvezda, ali kako je beogradski sastav bio bolji u međusobnim susretima, već sada je jasno kako će Crvena zvezda igrati u četvrtfinalu.

Kod Fenerbahcea, koji je još ranije osigurao prvo mjesto u skupini s omjerom 11-2, najbolji su bili Luigi Datome sa 24 i Bogdan Bogdanović sa 21 košem, dok je Thomas Heurtel sa 14 ubačaja predvodio Anadolu Efes.

Uz Fenerbahce i Crvenu zvezdu, plasman u četvrtfinale iz ove skupine još su izborili Lokomotiv Kuban i Panathinaikos s omjerom 9-4.

Bez četvrtfinala još ranije su ostali Darussafaka sa 4-9, te Unicaja i Cedevita sa po 3-10.

REZULTATI 13. KOLA,

SKUPINA E:
Fenerbahce - Anadolu Efes 90-86
Panathinaikos - Cedevita 76-60

Igrano u četvrtak:
Lokomotiv Kuban - Unicaja 81-60
Crvena zvezda - Darussafaka 61-80

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.