Sport

Košarka, A1 Liga za prvaka

Krušlin: Sad smo dokazali da možemo s Cedevitom

Krušlin: Sad smo dokazali da možemo s Cedevitom

Izjave po završetku treće utakmice finala doigravanja za prvaka Hrvatske u kojoj su košarkaši Cibone u utorak svladali Cedevitu sa 77-76 u Maloj dvorani Doma sportova i smanjili zaostatak u finalnoj seriji na 2-1 te izborili četvrtu utakmicu koja će biti odigrana u subotu 13. lipnja u KC Dražen Petrović.

Filip Krušlin, s 22 koša najbolji strijelac Cibone:

"Dobro smo se pripremili. Svi znamo sve jedni o drugima, nema se tu što skrivati. Sad samo ovisi o danu, tko je raspoloženiji, tko više šuteva pogodi. Danas smo to bili mi. Nažalost, imali smo veliku prednost, uspjeli smo dovesti u pitanje pobjedu i mislim da je to najveća greška danas. No, nema veze, sretni smo zbog pobjede. Sad smo valjda sami sebi dokazali da možemo igrati s njima. Trebamo optimistično ući u četvrtu utakmicu i vidjeti. Ako oni budu bolji, osvojit će. Ako ne budu, idemo u petu."

Slaven Rimac, trener Cibone:

"Stvarno smo odigrali dobro 30 minuta. No, ekipa je 'umrla'. Kratki smo s tim izmjenama i Ilievski ima određenih problema pa nije mogao pomoći, tako da je vanjska linija odigrala praktično 35-40 minuta. Svaka čast momcima. Nije lako igrati protiv ovakve Cedevite, sa širokom rotacijom, s puno kvalitetnih igrača, koja je dobro ukomponirana i znaju što žele. Međutim, možda su mislili da će to lakše završiti i vjerojatno nisu očekivali da ćemo izaći ovako motivirani. Što se tiče Krušlina, mi smo ga prošle godine uzeli kad je bio bez kluba i ozbiljno ozlijeđen, jer smo vjerovali u njega. Kod njega je stvar da tijelo još nije na razini da može svakodnevno i kontinuirano trenirati, ali to je ozbiljan igrač. Drago mi je da je odigrao ovakvu utakmicu. Napravio je malu glupost na kraju, ali razumljivo je i to, logično je da se u toj velikoj želji napravi i pokoja pogreška. Nadam se da ćemo imati dovoljno vremena za oporavak do četvrte utakmice."

Roko Ukić, kapetan Cedevite:

"Interesantna utakmica, nažalost, s lošim završetkom po nas. No, moramo biti iskreni i priznati da je Cibona zaslužila pobjedu. Igrali su bolje. Mi smo se na paniku vratili u posljednjoj četvrtini, imali smo čak i bacanja za pobjedu, međutim, ovoga puta nismo imali sreću na svojoj strani. Mi smo još uvijek u prednosti, vodimo 2-1, trebamo pokušati dobiti sljedeću utakmicu i osvojiti prvenstvo."


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.