Sport

Sumnja na namještanje

UEFA: Šuker nije pod istragom

UEFA: Šuker nije pod istragom

Glavni tajnik Uefe Gianni Infantino potvrdio je na press konferenciji nakon sastanku Izvršnog odbora krovne europske nogometne rganizacije u Pragu da Davor Šuker nije pod istragom, ali isto tako da će Uefa istražiti bilo koga upletenog u namještanje.

- Blisko surađujemo s Bochumom, istražiteljima oko namještanja utakmica i oni su jedni od vodećih u svijetu po borbi s namještanjima utakmica. Surađujemo od početka slučaja, to nas je dovelo do nekih sankcija, suspenzija i suradnja je odlična - rekao je Gianni Infantino te dodao:

- Vlasti u Bochumu rade odličan posao. A po našim saznanjima Šuker nikad nije bio ispitan zbog nečasnih radnji i on se danas obratio otvorenim pismom gdje je sve objasnio. Naša se tijela neće ustručavati istražiti bilo koga oko namještanja, ali ne može se više reći... Možemo mi loviti vještice, ali ako Bochum nema više, nećemo reagirati.

Pitanje o Šukeru postavio je Benjamin Beck, novinar koji je i napisao priču o povezanosti Šukera i Šapine. Zanimalo ga je kako to da je onda Uefa kaznila neke klubove samo na osnovi informacija.

- Naša disciplinska tijela uzimaju u obzir sve informacije koje dobijemo, a iz Bochuma smo dobili puno dokumenata i ne mora nužno biti suđenje, iako ono pomaže jer se dobije više informacija. Ali da bismo nekoga kaznili, moramo imati konkretne dokaze. Iz Bochuma nam predoče nešto čim imaju - odgovorio je Infantino.

 


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.