Sport

Namještanje utakmica

Nove optužbe iz Njemačke: Uefa istražuje Šukera?

Nove optužbe iz Njemačke: Uefa istražuje Šukera?

Benjamin Best, novinar njemačke javne televizije ARD-a koja je i objavila vijest, danas je došao do novih informacija. Tvrdi da Uefa istražuje ulogu Davora Šukera u aferi namještanja utakmica i da dokumente o tome drži u ladici pune četiri godine.

Uefa je navodno potvrdila ARD-u da je "pokrenula disciplinski postupak".

"Šapina i drugi odlučili su namjestiti kvalifikacijsku utakmicu za Europsku ligu, Široki Brijeg - Banants. Šapina je informirao Šukera prije utakmice da bi se trebao okladiti na tu utakmicu", rekao je Best.

Njemački novinar dodaje da se namještanje na kraju nije dogodilo, ali ostaje činjenica da je Šapina informirao Šukera kako bi utakmica trebala završiti.

"U drugom primjeru pojavio se slučaj da je Šapina osvojio 400 000 eura, koje mu nisu htjeli isplatiti, pa je pitao Šukera može li mu pomoći da dobije novac jer ima dobre kontakte u Engleskoj s obzirom na to da je igrao u Londonu. Šuker je odgovorio da će mu pomoći", rekao je Benjamin Best za HRT.

Uefa je demantirala da je Šuker optuženik ili svjedok, no priznala je da zna za istragu i Šukerove kontake. Na to je reagirala Sylvia Schenk iz Transparency Internationala.

"Ako je Šuker naveden u istrazi protiv Šapine i drugih kao jedan od mogućih profitera, onda bi Uefa, u najmanju ruku, morala provesti istragu prije nego što takvu osobu izabere u Izvršni odbor", kazala je Sylvia Schenk o Davoru Šukeru, a prenosi Večernji list.

Goal.com/eZd


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.