Sport

Košarkaški mercato

Cedevita zatvorila roster s Jacobom Pullenom

Cedevita zatvorila roster s Jacobom Pullenom

Nadolazeće sezone dres Cedevite nosit će američki razigravač Jacob Pullen. Riječ je o igraču koji ujedno ima i gruzijsko državljanstvo te će za Gruziju nastupiti na nadolazećem Eurobasketu u Zagrebu.

Rođen je 10. studenog 1989. godine, visok je 185cm, a NCAA momčad Kansas State napustio je kao igrač koji je (ukupno) zabio najviše poena u povijesti tog sveučilišta.

U profesionalnoj karijeri igrao je za Angelico Biellu, Hapoel Jeruzalem, Virtus Bolognu, Barcelonu, Sevillu i New Basket Brindisi.

U kolovozu 2014. potpisao je s kineskim klubom Lianoning Flying Leopards, no iz te momčadi otišao je prije nego što je počela sezona i prešao u Sevillu. Ondje je odigrao nekoliko utakmica. S tim klubom razišao se u studenom, a u istom mjesecu potpisao je za Brindisi.

U Italiji je Brindisi s Pullenom kao nositeljem igre regularnu sezonu završio na šestom mjestu, nakon čega su ispali u četvrtfinalu doigravanja, a do četvrtfinala je Pullenova momčad stigla i u FIBA Eurochallengeu. I u talijanskom prvenstvu i u EuroChallengeu novi igrač Cedevite bio je drugi strijelac i prvi asistent svoje momčadi. U Italiji je imao prosjek od 14 poena i 3.1 asistencije za 29.4 min., a u Eurochallengeu je bilježio 14.2 poena i 3.7 asistencija za 29.2 min. po utakmici.

Euroligu je okusio kad je u sezoni 2013./2014. igrao za već ranije spomenutu Barcelonu, a te sezone istaknuo se i jer je u ACB ligi u pobjedi nad CB Valladolidom 8. ožujka 2014. zabio čak 12 trica, postavivši tako rekord po broju ubačenih trica u jednoj utakmici ACB lige.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.