Sport

Košarkaški mercato

Cedevita potpisala Jamesa Whitea

Cedevita potpisala Jamesa Whitea

Novo pojačanje Cedevite na poziciji trojke je Amerikanac James White. Riječ je o igraču rođenom 22. listopada 1983., koji iza sebe ima zavidnu profesionalnu karijeru, a prošlu sezonu proveo u ruskom Uniksu.

White je s tom momčadi prošle sezone nastupao u Euroligi, no Uniks je, kao i Cedevita, ispao poslije početne grupne faze. Međutim, treba napomenuti da su White i društvo bili u iznimno izjednačenoj grupi A, koju su sa omjerom 5-5 završili na petom mjestu, a 5-5 u toj su grupi imali i treći Žalgiris te četvrti Novgorod.

Kasnije je Uniks nastavio u Eurokupu. Tu je došao do polufinala, dok je u jakoj VTB ligi poslije osvojenog šestog mjesta u regularnom dijelu sezone Whiteova bivša momčad poražena u četvrtfinalu doigravanja od Lokomotiv Kubana.

U protekloj sezoni White je u Euroligi imao prosjek od 10 poena, 4.9 skokova i 0.7 asistencija, u Eurokupu je bio na prosjeku od 13.4 poena, 3.3 skoka i 1.4 asistencije, a u VTB ligi je prosječno bilježio 9.0 poena, 3.8 skoka i 1.8 asistencije.

White je u Euroligi nastupao i u sezoni 2007./2008., kad je branio boje Fenerbahčea.

Na NBA draftu s 31. pickom 2006. godine izabrao ga je Portland, nakon čega su prava na njega odmah prodana u Indianu. Ondje nije upao u roster za regularnu sezonu, nakon čega je potpisao za San Antonio, gdje je osvojio i NBA naslov. Uz Spurse (sezona 2006./2007.) u NBA ligi je igrao još za Houston (2008./2009.) i New York (2012./2013.).

U dresu Spursa nastupio je u šest utakmica regularne sezone, za Rocketse je u igru ušao u četiri utakmice regularne sezone i pet doigravanja, a za Knickse je uz prosjek iz regularne sezone od 2,19 poena za 7,6 min. nastupio u 57 utakmica regularne sezone i u četiri doigravanja.

Zanimljivo je spomenuti da je te godine kad je igrao za Knickse White ujedno nastupio u natjecanju u zakucavanjima na NBA All-Star vikendu u Houstonu.

U sveučilišnoj karijeri novi igrač Cedevite igrao je za respektabilne momčadi Floridu i Cincinnati, a osim već ranije spomenutih klubova iz Europe i NBA lige u profesionalnoj karijeri nastupao je još za Austin Torose, Anaheim Arsenal, Spartak Saint Petersburg, Dinamo Sassari, Scavolini Pesaro i Reggio Emiliu.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.