Sport

Nogomet, HNL

Burić: Prednost Rijeke je jedino što igraju na domaćem terenu

Burić: Prednost Rijeke je jedino što igraju na domaćem terenu

Nogometaši Hajduka spremni su za sutrašnji Jadranski derbi kojeg igraju u gostima protiv uvijek neugodne Rijeke u 6. kolu hrvatskog prvenstva.

Bijeli zbog utakmica u Europi imaju udarni tempo i nemaju mnogo prostora za odmor, a i brojke im u Jadranskom derbiju nisu naklonjene jer već 11 utakmica protiv Riječana ne znaju za pobjedu. Ipak, trener Damir Burić ne opterećuje se statistikom.

"Ne zanima me što je bilo prije zanima me samo trenutna situacija. Prednost Rijeke je jedino što igraju na domaćem terenu, sve ostalo je otvoreno", rekao je Burić i dodao:

"Za utakmicu protiv Rijeke trebat će nam naša oba dobra lica ako želimo pobijediti, a mi smo spremni ih pokazati. Očekujem taktičku i na visokom nivou tešku utakmicu. Rijeku smo dobro analizirali, znamo gdje su im nedostaci, a gdje su kvalitetni. Činjenica je da su jedna momčad koja igra već dugo zajedno, te su uigrani, a i doveli su pojačanja." No, pojačao se i Hajduk pa se Burić osvrnuo na nova dva igrača koja su stigla na Poljud.

"Dugo smo tražili i čekali. Fokusirali smo se isključivo na kvalitetu, a to smo dobili u ova dva igrača, zato smo zadovoljni. Žao mi je što Milić nema pravo igrati protiv Rijeke, ali Velazquez je u kadru."Burić naglašava kako ne bi bilo loše da se mogao odgoditi susret s Rijekom zbog bolje pripreme uoči utakmice sa Slovanom.

"Odgoda je uvijek dobra zato što imate mogućnost regeneracije i bolje pripreme za protivnika u Europi", zaključio je trener Splićana.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.