Sport

Nogomet, Kvalifikacije za Euro 2016

Kovač uoči Norveške: Neriješen rezultat više ide u korist nama nego njima

Kovač uoči Norveške: Neriješen rezultat više ide u korist nama nego njima

Hrvatski nogometaši zakomplicirali su si situaciju u kvalifikacijama za EURO. Remi s Azerbajdžanom gurnuo je Norvešku u igru za drugo mjesto koje direktno vodi u Francusku iduće godine.

Izbornik Niko Kovač još se jednom vratio na susret s reprezentacijom Roberta Prosinečkog.

Ako ne zabiješ iz onoliko prilika koliko smo mi imali onda je teško dobiti utakmicu. Nedostajala nam je jedino realizacija", poručio je Kovač. Kovač nije kritizirao svoje izabranike, a evo i zašto:

Sutra imamo utakmicu i nema smisla nakon jednog remija, koji se nikome pa ni meni ne sviđa, udariti po dečkima. Znamo da smo morali biti efikasniji i da smo sve iskoristili nitko ne bi pričao o utakmici u Bakuu. Sad nas očekuje bolji protivnik i mi moramo pripremiti igrače da budu sto posto spremni", objasnio je izbornik. Sutra je u Oslu susret s Norveškom, koja je u Sofiji svladala Bugarsku 1-0 i došla na bod zaostatka za Vatrenima.

Bit će sigurno krcat stadion, bit će navijanja, a oni su ekipa koja je vrlo čvrsta. Imaju nekoliko 'košarkaša' u postavi i njihova igra je bazirana na prekršajima, slobodnim udarcima i skok i moramo biti svjesni da ćemo se boriti od prve do zadnje minute jer će to biti još zahtjevnija utakmica od one u Bakuu", najavio je Kovač. Ono što nijedan navijač ne voli je kad se matematika i kalkulacije umiješaju i kad o nekome drugome ovisi plasman na veliko natjecanje. Evo kako razmišlja Niko Kovač.

Svi smo prije ove dvije utakmice željeli što više bodova, a sad se situacija malo promijenila. Imperativ je ipak na Norveškoj jer oni su bod iza nas i moraju pobijediti kako bi na prestigli. Mi želimo pobijediti ali i neriješen rezultat više ide u korist nama nego njima", za kraj će izbornik Vatrenih.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.