Kultura

Glazba

Ne propustite 'IDEM' na koncertima ovog ljeta!

Ne propustite 'IDEM' na koncertima ovog ljeta!
Filip Kovačević

Osvajač nekolicine glazbenih priznanja proteklih mjeseci (Rock&Off i Porin) i vlasnik ponajboljeg regionalnog albuma prošle godine „poyy“ , IDEM, nadolazeće će mjesece, očekivano provesti na turneji. Poznato je prvih deset datuma, a uslijedit će ih još mnoštvo.

U subotu 18. svibnja nastupa u kući Klajn u Klanjcu u sklopu 4. Rock&Off turneje, 22. u beogradskom KC Gradu, a u nedjelju 26. na Zagreb Beer Festu koji se održava na Trgu Franje Tuđmana. Lipanj će IDEM-a odvesti u ljubljanski Channel Zero (1.6.) te na jarunsko jezero gdje se održava InMusic Festival (25.6.). Raspored za srpanj zasad ima zapisane Zlarin Street Music Festival (19.), Rocklive u Koprivnici (25.) i Mudri Brk (26.), dok će na otok Krk, točnije u Punat stići u kolovozu. Jedan je od headlinera Beata na moru 22. kolovoza. U rujnu IDEM će nastupiti na SHIP-u, našoj najvećoj glazbenoj konferenciji i showcase okupljanju koje će se održati od 12. do 15. 9.2024. godine.

Proslavljeno „bedroom indie diy post pop punk smeće“, IDEM-ov debi „POYY“ zaključen je nedavno šestim singlom „Barem 500“, a uskoro mu stiže nasljednik.

Novi singl, kojim najavljuje drugi album, IDEM objavljuje u ponedjeljak 20. svibnja.

 


Reci što misliš!