Sport

Košarka, EuroBasket

Fotsis Katsikaris: Poraz Hrvatske od Češke je najveće iznenađenje turnira

Fotsis Katsikaris: Poraz Hrvatske od Češke je najveće iznenađenje turnira

Uoči dvoboja sa Španjolcima s grčkim izbornikom Fotisom Katsikarisom razgovarao je Mihovil Horvat kojem je Katsikaris priznao kako je za njega ispadanje Hrvatske u osmini finala od Češke najveće iznenađenje ovogodišnjeg turnira.

- Hrvatska ima jako talentiranu momčad s puno dobrih pojedinaca i veliku rotaciju na pozicijama. No, to je košarka. Svatko može imati loš dan i odigrati loših 40 minuta. Protiv Češke bio je veliki pritisak na vas, ali moram priznati da je poraz Hrvatske od Češke za mene iznenađenje turnira. To je bila jedna od onih utakmica u kojoj je presudio mentalni faktor. Loše ste igrali, nije vas ništa išlo, a kada vas ne ide onda ne možete više ništa kontrolirati, naglasio je Katsikaris.

Svoju najbolju utakmicu Hrvatska je odigrala upravo protiv Grčke u zagrebačkoj Areni, no grčki izbornik je naglasio kako tada njegova momčad nije još igrala dobro:

- U našem međusobnom dvoboju nismo odigrali najbolje što možemo, jer se naša forma diže iz utakmice u utakmicu i to nije bio pravi pokazatelj naše snage.

I dok Ante Tomić trpi velike kritike u hrvatskoj javnosti zbog svojih igara na Eurobasketu, Katsikaris i dalje Tomića smatra jednim od najboljih europskih centara:

- On je jako talentirani igrač i jedan od ključnih figura na parketu koji može napraviti višak. Ne znam koji je bio njegov problem. Nisam ga nikada trenirao, ali sam igrao protiv njega i dalje smatram da je jedan od najboljih centara Europe.

Grčki izbornik smatra kako ima pobjedničku momčad: Kad je turnir počeo nismo bili jedan od glavnih kandidata za medalju, ali puno radimo.

- Idemo iz utakmice u utakmicu, imamo puno dobrih igrača s puno iskustva i kvalitete. Također, momčad ima pobjednički DNK, igrači donose najbolje odluke u pravo vrijeme.

Hrt.hr/eZd


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.