Sport

Eurobasket 2015

Nakon debakla košarkakši otvorili dušu. Bogdanović: Sramota; Ukić: Nismo imali energije

Nakon debakla košarkakši otvorili dušu. Bogdanović: Sramota; Ukić: Nismo imali energije

Četvrtfinalni parovi Europskog košarkaškog prvenstva, koji su to jučer izborili su Češka i Srbija te Italija i Litva.

Naša igra na prvenstvu je za zaborav iako će se još dugo pričati o načinu ispadanja od Čeha. Nijedan od igrača koje je izabrao Velimir Perasović nije pružio ni približno od onog što je najavljivano iz tabora naše reprezentacije.

Poginut ćemo, za Hrvatsku se igra svim snagama, ostavit ćemo srce na parketu i tih floskula smo se naslušali zadnjih dana. A na kraju su ostavili samo loš dojam i nastavili agoniju naše muške reprezentativne košarke. Nitko nema pravo reći da nisu igrači željeli ali od želje do realizacije je ogroman put. Najbolje je to opisao Bojan Bogdanović.

Puno puta sam se šokirao u reprezentaciji i previše sam se razočarao jer sam mislio da vrijedimo ali očito da nismo ti za koje se predstavljamo. Nije sramota izgubiti od Češke ali sramotan je način na koji mi gubimo. Nije sramota, ne znam koju riječ da upotrebim ali je ovo stvarno je...ne znam. Da se predamo tako lako, ma nismo se ni predali nego smo bili toliko nemoćni da to ne mogu ni opisati", izjadao se Bojan Bogdanović, igrač Brooklyn Netsa. Najbolji naš igrač na ovom turniru Kruno Simon bio je još rigorozniji.

Nemam teksta. Ovo mi je najgori dan u karijeri, ovako se nisam u životu osjećao i sad osjećam kao da sam glup i nemam pojma što bi sad izgovorio", rezignirano će Simon. Nešto studiozniji bio je kapetan Roko Ukić

Mi smo momčad koja je ove neke utakmicu do sada odigrala na energiju. Prvo kad se ozlijedio Tomas bio je prvi udarac, Bojan se ozlijedi to je drugi, danas Simon i onda smo se raspali. Nije to nikakav alibi ali to je tako jer smo izabrali igrati na takav način sa tom energijom i entuzijazmom. Kad toga nema jednostavno ne ostaje ništa", priznao je Ukić.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.