Sport

Košarka, EuroBasket

Velimir Perasović nakon debakla podnio ostavku

Velimir Perasović nakon debakla podnio ostavku

Izbornik naših košarkaša Velimir Perasović podnio je ostavku. Nakon sramotnog poraza od Češke u osmini finala Eurobasketa Perasović smatra da mu je time mandat na klupi reprezentacije završio.

"Mislim da je moje vrijeme nakon ovog poraza prošlo i da treba dati priliku novim ljudima. Nisam napravio dobar rezultat i na to tako gledam. To ne znaći da ja odstupam ali razumijem da ako netko ne napravi dobar rezultat on mora odstupiti", nedovoljno jasan bio je Perasović.

Perasović je preuzeo odgovornost za ovaj debakl i pokušao objasniti što se to dogodilo njegovim igračima.

"Da je to jednostavno sada objasniti svi bi bili pametniji. Nikome nije jasno da smo mogli ovako jednostavno pustiti utakmicu u vjetar", razočarano će Perasović.

Najefikasniji u našim redovima bio je Bogdanović s 12 koševa, Ukić i Hezonja dodali su po deset, a naš prvi centar Ante Tomić imao je samo 2 skoka pod obručima.

"Ne znam i jednostavno mislim da je on osim ove zadnje utakmice odigrao dobar turnir. Ne mogu biti nezadovoljan s Tomićem jer bilo je tu i drugih igrača koji su krivi zajedno s trenerom, koji je uvijek najveći krivac i ne želim sad apostrofirati jednog igrača", branio je Tomića Perasović i još se jednom vratio na loše odigranu utakmicu.

"Nakon pet minuta igre kao da smo se ukočili i kao da više nismo imali ni snage, a ni koncentracije. Češki igrači su vidjeli da mi nemamo rješenja i samo su rasli u svojoj igri i još više pritiskali dok smo mi igrali sve gluplje i gluplje i napadački i obrambeno. Ključ je bio u drugoj četvrtini kad je Češka odvela utakmicu tamo gdje nismo htjeli", poručio je za kraj Velimir Perasović.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.