Sport

Nogomet, Premiership

Wenger: Costa očito smije raditi što god želi! Mourinho: Ah, oni se stalno žale

Wenger: Costa očito smije raditi što god želi! Mourinho: Ah, oni se stalno žale

Chelsea je u derbiju pobijedio Arsenal s 2:0, a nakon susreta u kome je njegova momčad dobila dva crvena kartona, ali jedan nakon provokacije, čak i udaranja Diega Coste, Arsene Wenger je rekao:

"Costa može raditi što god želi! On mora ostati u igri, a svi ostali mogu biti isključeni! Neprihvatljivo je što je učinio Koscielnom, odgurnuo ga je u lice! Ne razumijem kako nije kažnjen za to..."

"On će to učiniti opet idući vikend, i vikend nakon toga... i nikad neće dobiti crveni. Uvijek provocira i danas je imao korist od naivnosti moje momčadi."

"Prihvaćam da je Gabriel isključen jer nije smio onako reagirati, ali Koscielny nije mogao ništa drugo učiniti."

"Samo želimo da sudac bude pravedan. Ne, nismo iznenađeni kako je Chelsea igrao, ali jedino smo htjeli da sudac ne griješi. A čim smo se vratili u utakmicu, isključio je Cazorlu!"

Jose Mourinho odmah je uzvratio:

"Što je tu kontroverzno? Za mene - ništa! Utakmicu čini mnogo aspekata, tehničkih, taktičkih, emotivnih, tjelesnih... I obično bolje momčadi pobjeđuju, a danas smo mi bili bolji."

"Dominirali smo, kontrolirali, a ne možemo zanijekati i da je bilo lakše s igračem više."

"Mislim da sam igrao protiv Arsenala 15, 16 puta i samo jednom nisu se žalili i prigovarali! Možda zato što su tada pobijedili, a u ostalim utakmicama nisu... Kad smo mi izgubili tu jedinu utakmicu, nismo cvilili i plakali. Znate, prvi sam derbi, Porto - Benfica, vodio u rujnu 2000. i tada sam rekao igračima: 'Ako želite pobijediti u derbiju, morate kontrolirati emocije.' Toga se držim otad u svim derbijima, gdje god radio."

"Diego Costa? Igrao je onako kako mora igrati! Zato imamo pun stadion i nogomet gledaju milijuni diljem svijeta. Tako treba igrati! I zato sutra idem gledati fantastičnu utakmicu fantastičkog sporta, ragbi susret Novi Zeland - Argentina."

Ali, nije li Costa zavrnuo ruku Koscielnog i trebao biti isključen?

"Pretpostavljam da ste kao dijete igrali badminton..."

Ne, igrao sam ragbi!

"Pih, nisi ti igrao ragbi, igrao si badminton. To je odličan sport..."

"Costa je za mene bio igrač utakmice. A trebali smo dobiti i jedanaesterac jer Paulista je Hazardu učinio nešto što je dopušteno u ragbiju, ali nije u nogometu.

Goal.com/eZd


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.