Sport

Nogomet, Premiership

Wenger: Igrači čine derbi, ne moj odnos s Mourinhom

Wenger: Igrači čine derbi, ne moj odnos s Mourinhom

Strateg Arsenala Arsene Wenger najavio je predstojeći nedjeljni derbi na Emiratesu u kojem će njegova momčad, trenutno drugoplasirana u Premier ligi, ugostiti lidera Chelsea. Topnici su u 2015. u fantastičnoj formi - trenutno imaju devet pobjeda u nizu, a u 20 utakmica ove godine imaju čak 17 pobjeda, uz samo tri poraza.

"Položili smo mnoge ispite u posljednje vrijeme, a u nedjelju stiže novi koji također želimo proći. Imamo priliku pokazati kako je naš napredak konstantan. Bili smo blizu toga da pobijedimo Chelsea u nekoliko posljednjih navrata, a u nedjelju će ishod oviti isključivo o onome što bude pokazano na terenu," rekao je Wenger dodavši kako su šanse 50-50 da za Arsenal zaigra branič Per Mertesacker koji se još nije sasvim oporavio od ozljede.

Menadžer topnika osvrnuo se i na ostale aktualne teme, poput stalnih sukoba njega i kolege s klupe Chelseaja, Josea Mourinha. U dosadašnjih 12 međusobnih ogleda njih dvojice na klupama topnika i bluesa, Mourinho je odnio sedam pobjeda, dok je pet puta bilo neodlučeno.

"Ne želim pričati o tome jer je dvoboj igrača na terenu jedini bitan. To je ono što je važno i to čini ovu utakmicu derbijem, a ne odnos između dvojice menadžera."

Wenger smatra i kako će njegov najbolji igrač Alexis Sanchez ozbiljno konkurirati Chelseajevom Edenu Hazardu za osvajanje nagrade namijenjene engleskom igraču godine.

"Alexis je imao velik utjecaj na naše igre ove sezone, a ne zaboravimo i činjenicu kako Hazardu ovo nije prva sezona u Premier ligi, dok Sanchezu jest. Alexis ozbiljno konkurira Hazardu za nagradu, te ako ne uspije pobijediti ove godine, siguran sam da će mu još veća konkurencija biti u sljedećoj sezoni. Hazard iza sebe ima fantastičnu sezonu te ga u nedjelju moramo zaustaviti ako želimo dobar rezultat. Sazrio je i sada često i sam odlučuje o pobjedniku utakmica."

Na kraju, Wenger se osvrnuo i na Cesca Fabregasa, kojeg je doveo iz omladinskog pogona Barcelone te je u Arsenalu proveo osam godina, da bi Španjolac danas, preko Barcelone gdje se vratio iz Londona, stigao u Chelsea.

"Žao mi je što je u ono doba htio otići od nas. Klub i ja osobno vrlo smo pozitivno utjecali na njegov život. Ono što tražim je da se svaki igrač poštuje, pa tako isto očekujem i kada Fabregas istrči u nedjelju na Emirates," zaključio je strateg topnika.

Goal.com/eZd


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.