Sport

Odbojka, Challenge Cup

Odbojka: Mladostašice Challenge Cup otvorile pobjedom pred domaćom publikom

Odbojka: Mladostašice Challenge Cup otvorile pobjedom pred domaćom publikom

Odličnu europsku premijeru priredile su odbojkašice HAOK Mladosti svojim navijačima pobijedivši mađarski Teva Gödöllöm u kvalifikacijskoj fazi Challenge Cupa. Završilo je sa željenih 3:0 za domaće (25:21, 25:15, 25:19).

- Taktički smo dobro odigrale, iskoristile smo činjenicu da nas suparnice slabo poznaju, uz to imale smo i jaču podršku s tribina, nego inače... Sve to rezultiralo je ovom pobjedom - komentirala je Lucija Mlinar.

Mađarice su bolje ostvorile utakmicu, održavale su vodstvo i bile su ozbiljna prijetnja sve do 20:20, no vrlo kompaktna postava Mladosti, s naglaskom na sjajne napadačice, nije im dopustila osvajanje seta. Lucija Mlinar učestalo je probijala mađarski blok, a s njom su se nadopunjavale vrlo raspoložene Franka Vugec i Valentina Vrbanc. Kroz sredinu su "pukotine" pronalazile Jurišić i Božić.

Sredinom drugog seta Vrbanc je napravila lijepu seriju poena, ali je šećer za kraj stigao s izvrsnim servisima Klare Perić. Od 20:15 do kraja seta gošće nisu uspjele ukrotiti nijedan ubačaj tehničarke mladostašica.

Treći set odlično su otvorile Vugec i Jurišić s nekoliko blokova. Domaće su imale 9:2 i tek su se malo opustile u središnjem dijelu seta, što su Mađarice iskoristile da se približe (15:13). No, ponovno su proradile domaće napadačice i bez imalo neizvjesnosti europremijera je privedena kraju.

- Puno toga je funkcioniralo kod nas. Prije svega prijam servisa, iza njega napad. Radili smo dosta lakih promjena, funkcionirali na visokoj razini u sva tri seta. Rastemo iz utakmice u utakmicu, jako smo se digli u ovih mjesec dana - zadovoljan je bio trener Mladosti Edo Klein koji ne skriva ni ambiciju za uzvrat. Ona se svodi na - novu pobjedu.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.