Sport

Nogomet, FIFA

Infantino: Fifa nije dopinška agencija

Infantino: Fifa nije dopinška agencija
uefa.com

"Fifa nije svjetska policija, niti dopinška policija," poručio je Infantino u razgovoru za Spiegel Online

Predsjednik Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Gianni Infantino odbacio je mogućnost da Fifa oduzme Rusiji organizaciju svjetskog prvenstva 2018. godine zbog nedavnih dopinških skandala.

"Fifa nije svjetska policija, niti dopinška policija," poručio je Infantino u razgovoru za Spiegel Online, dodavši: "Naši disciplinski organi će proučiti izvještaj Richarda McLarena i provjeriti njegovu vezu s nogometom. Međutim, bojkot i zabrane nisu nikakvo rješenje."

U izvještaju kanadskog odvjetnika Richarda McLarena stoji kako je rusko ministarstvo sporta organiziralo, aktivno sudjelovalo i pomagalo svojim sportašima prilikom dopingiranja. U cijeli proces bila je uključena i ruska antidopinška organizacija, te federalne sigurnosne službe. U izvještaju se navodi kako su zabranjene supstance korištene u čak 30 sportova, među kojima je bilo i 30 pozitivnih nogometaša.

Infantino se osvrnuo i na "Football Leaks", aferu koja je razotkrila porezne brojnih nogometnih zvijezda.

"Naivno je vjerovati da bi Fifa mogla znati sve detalje svih ugovora na svijetu. Ukoliko netko nije platio potez ili je primjerice, brzo vozio, to nije Fifina odgovornost. Svatko mora platiti porez i pridržavati se zakona i svatko je odgovoran za svoje postupke," kazao je Infantino.

Predsjednik FIFA-e je govorio i o rastućem utjecaju nogometnih agenata.

"Problem je što nema transparentnosti, možda bi jedan od mjera mogla biti da naknade agenata budu javno obznanjene," poručio je Infantino.


Reci što misliš!