Sport

Nogomet, Premiership

Težak poraz Bilićeva West Hama od Arsenala

Težak poraz Bilićeva West Hama od Arsenala
whufc.com

U 14. kolu Premier lige Bilićev West Ham je u subotu na domaćem terenu izgubio od Arsenala sa 1-5, pa su "čekičari" i dalje blizu zone ispadanja, na 17. mjestu.

Za "topnike" trostruki strijelac bio je Alexis Sanchez (72, 80, 86), a po jednog su dodali Mesut Ozil (24) i Alex Oxlade-Chamberlain (84). Jedini gol za West Ham zabio je Andy Carroll (83).

Aktulani prvak Engleske Leicester nastavio je crni niz u Premier ligi, budući da je u gostima kod Sunderlanda izgubio sa 1-2. Sunderland je poveo autogolom Roberta Hutha (64), a na 2-0 povisio je Jermain Defoe (77). Utješni pogodak za Leicester postigao je Shinji Okazaki u 80. minuti.

Leicester je tek 15. sa 13 bodova, a prošle sezone nakon 14. kola bio je poravnat na vrhu ljestvice sa Manchester Cityjem sa 29 bodova.

Tottenham je uvjerljivo dobio Swansea sa 5-0, te drži priključak sa vodećima. Za Spurse su po dva pogotka zabili Harry Kane i Christian Eriksen.

Nogometaši Chelseaja slavili su u velikom derbiju 14. kola u gostima kod Manchester Citya s 3-1, pa je momčad Antonia Contea obranila vrh ljestvice.

Veliki trenerski okršaj Contea i Pepa Guardiole pripao je Talijanu, mada je City vodio sat vremena autogolom Garya Cahila iz 45. minute. Početkom drugog dijela De Bruyne i Aguero su promašili čak tri izrazite prilike.

To se Cityju osvetilo, i u 60. minuti izjednačio je Diego Costa, a u 70. minuti je Willian, koji je ušao kao pričuva, donio je prednost momčadi iz Londona. Konačni rezultat postavio je Eden Hazard u 90. minuti za osmu uzastopnu pobjedu nezadrživog Chelseaja.

U sedmoj minuti sudačke nadoknade zbog grubog starta na Davidu Luizu isključen je domaći napadač Sergio Aguero, a u istoj minuti zbog hvatanja Fabregasa za vrat i Fernandinho nakon što su igrači Citya posve izgubili živce. Potom je došlo do tučnjave u koju su se uključili i navijači.

Chelsea je pobjedom ostao na vrhu s 34 boda, slijedi Arsenal sa 31, a Liverpool, koji u nedjelju igra protiv Bournemoutha, ima 30, koliko i Manchester City, dok je Tottenham na 27 bodova.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.