Sport

Nogomet, Premiership

Premiership: Slaven Bilić nemoćan kod Evertona

Premiership: Slaven Bilić nemoćan kod Evertona

Nakon dvije minimalne pobjede koje su pomogle u izlaženju iz krize, West Ham je u 10. kolu Premiershipa naišao na osjetno jačeg protivnika i na Goodison Parku doživio poraz od Evertona 0:2 za svoj ukupno 200. poraz u povijesti kada su u pitanju gostovanja u Premiershipu.

Ross Barkley je prvi ozbiljnije zaprijetio. Bilo je to u 27. minuti kada si je sam stvorio malo prostora unutar šesnaesterca i oštro pucao u lijevu donju stranu, no Adrian je to još bolje obranio.

Nije bilo previše prilika do kraja prvog poluvremena, a onda je u 50. minuti obrana gostiju malo oklijevala pri čišćenju lopte ispred svog gola pa je Yannick Bolasie uspio dohvatiti loptu na desnoj strani i ubaciti je u sredinu gdje je Lukaku potpuno sam na tri metra odakle loptu šalje u mrežu za vodstvo Evertona i svoj 50. gol u prvenstvu, u dresu Evertona.

Bio je to deveti gol Belgijca u 11. utakmici protiv West Hama, u svim natjecanjima.

Antonio je u 65. minuti izbio sam pred golmana, no bio je u dosta teškom kutu po lijevoj stani pa je to golman Evertona uspio obraniti i propala je prilika za izjednačenje West Hama.

Ross Barkley je u 76. minuti sjajno sačuvao loptu na sredini terena, 'otresao' se dvojice igrača West Hama i dao na desnu stranu gdje je Lukaku krenuo naprijed, a u među vremenu Barkley stigao do šesnaesterca gostiju. Lukaku mu je vratio loptu, a Barkley ju u padu poslao uz lijevu stativu za povećanje vodstva domaćina.

Everton je do kraja utakmice praktički rutinski zadržao vodstvo i tako se približio vodećoj petorci, dok je West Ham ponovno blizu dna ljestvice. Everton u sljedećem kolu gostuje kod Chelseaja, dok će West Ham ugostiti Stoke.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
 

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.