Sport

Nogometni mercato

Antonio Conte potpisao trogodišnji ugovor sa Chelsea

Antonio Conte potpisao trogodišnji ugovor sa Chelsea

Izbornik talijanske reprezentacije Antonio Conti potpisao je trogodišnji ugovor s engleskim prvoligašem Chelsea, objavio je u ponedjeljak klub iz zapadnog Londona.

Talijanski izbornik će preuzeti vođenje Chelsea nakon završetka Europskog prvenstva koje se od 10. lipnja do 10. srpnja održava u Francuskoj.

"Jako sam uzbuđen zbog toga što ću raditi u Chelsea. Ponosan sam što sam izbornik talijanske reprezentacije i jedino uloga trenera u Chelsea može biti dovoljno privlačna da to naslijedi", izjavio je 46-godišnji Talijan.

"Radujem se susretu sa svima u klubu i svakodnevnim izazovima koje pruža natjecanje u Premier League. Chelsea i engleski nogomet su nešto što se gleda svugdje u svijetu, navijači su strastveni i ambicija mi je da imam više uspjeha slijedeći pobjede koje sam ostvarivao u Italiji. Sretan sam što smo objavili ovu vijest i sada je sve jasno i nagađanja su gotova. Nastavit ću se fokusirati na svoj posao izbornika talijanske reprezentacije i počet ću ponovno govoriti o Chelsea nakon Eura", dodao je Conte.

Conte će tako na klupi Chelsea naslijediti Nizozemca Guusa Hiddinka koji je momčad preuzeo nakon što je u prosincu prošle godine zbog lošeg početka sezone smijenjen Portugalac Jose Mourinho.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.