Sport

Nogomet, Premiership

Premiership: Benteke spasio Liverpool poraza od Chelseaja

Premiership: Benteke spasio Liverpool poraza od Chelseaja

Liverpool je na Anfieldu odigrao 1:1 protiv Chelseaja te tako zadržao šansu da u slučaju neuspjeha u finalu Europske lige, u engleskom prvenstvu završi kao šesti i domogne se EL-a i sljedeće sezone.

'Redsi' su trenutno osmi s tri boda manje od šestog West Hama i samo dva gola lošijom gol razlikom, no između 'čekićara' i njih' smjestio se i Southampton s bodom više od Liverpoola. Chelsea će pak u posljednjem kolu protiv prvaka Leicestera tražiti potvrdu plasmana u Top 10.

U svoju 50. utakmicu na mjestu trenera Liverpoola, Klopp je u oproštaj od Anfielda ove sezone krenuo s najjačom momčadi, a u prvih pola sata domaćini su imali dominaciju te stvarali prilike preko Coutinha. Dobru priliku nije iskoristio niti Dejan Lovren čiji je udarac glavom otišao pokraj gola, a sve je to 'naplatio' Eden Hazard lijepim udarcem u 32. minuti.

Liverpool je i u drugom poluvremenu imao više od igre, no 'redsi' nisu bili najprecizniji. Međutim, kada se činilo da će Chelsea otići s Anfielda pjevajući, u drugoj minuti sudačke nadoknade ukazao se Cristian Benteke te nakon loše i nespretne intervencije Asmira Begovića na centaršut s lijeve strane, pospremio loptu u mrežu. Begović je cijelu utakmicu branio za goste. Dejan Lovren odigrao je cijeli susret u redovima Liverpoola.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Goal.com/eZd


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.