Sport

Hrvatska nogometna reprezentacija

Čačić potvrdio: Novi kapetan je Modrić

Čačić potvrdio: Novi kapetan je Modrić

Ante Čačić obratio se javnosti uoči prvog okupljanja nogometne reprezentacije u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji. Hrvatska će na uvodu kvalifikacija 5. rujna ugostiti Tursku, no taj će se dvoboj u Maksimiru odigrati bez gledatelja.

"Drago mi je da smo i dalje u jednom dobrom stanju koje nas nije napustilo nakon Eura. Vjerujem da ćemo s istim snagama prezentirati sve što je potrebno da reprezentacija nadolazeće kvalifikacije apsolvira na najbolji mogući način, pa i jedini koji nas zadovoljava. Cilj je jasan, želimo se plasirati u Rusiju " rekao je Ante Čačić pa nastavio:

"Ispred nas je 10 utakmica, skupina koja je najjača. Tamo su četiri reprezentacije s Eura, ali ono što smo mi prezentirali u posljednjih godinu dana, naročito na Euru, daje nam pravo da se stavimo u ulogu favorita ."

"Pred nama su dvije utakmice, Turska i Island u kojima nećemo imati pomoć gledatelja. No, vjerujem da nas to neće sputati. Sinergija koju su igrači osjetili s navijačima u Francuskoj će nas i dalje nositi. Vjerujem da ćemo već prvu utakmicu krenuti na najbolji mogući način, da ćemo uspješno otvoriti kvalifikacije."

"Što se tiče igračkog kadra, svi su tu sa Europskog prvenstva osima kapetana koji se oprostio, te Schildenfelda , no to su uskočili Pivarić i Lovren ."

"O Dejanu Lovrenu je posljednjih mjeseci napisano puno stvari, znam iz kojih razloga nije bilo na Europskom prvenstvu. No, ja sam i na inauguraciji rekao kako niti jedan igrač, pa ni izbornik neće biti ispred reprezentacije. Siguran sam da je Lovren shavatio zašto nije bio na Euru, njemu je propuštanje Eura bila svojevrsna kazna. On sada ne bi smio dalje ispaštati, rekao sam da ću ga pozvati kada shvati svoje pogreške, a to sam i napravio."

"Novi kapetan bit će Luka Modrić , a naša dva dokapetana Vedran Ćorluka i Ivan Rakitić ."

" Šime Vrsaljko je igrač koji je već godinama u krugu reprezentacije, iza sebe ima sjajnu sezonu u Serie A, a sada je član madridskog Atletica.. On je prirodni nasljednik Darija Srne. To ne znači da je neprikosnoven, tu imamo i Jedvaja koji uspješno nastupa u Bundesligi."

Opširnije na Goal.com


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.