Sport

Nogomet, Serie A

Pjaca: Impresionirao me Buffon

Pjaca: Impresionirao me Buffon

Prijateljska utakmica hrvatske reprezentacije odigrana u srijedu u Sisku nije izazvala zanimanje samo hrvatske javnosti, jer su zbog Marka Pjace do Hrvatske potegnuli čak i talijanski novinari. Zvijezdu hrvatske reprezentacije, koja se tek mora dokazati u Juventusu ispratili su novinari talijanske Gazzette dello Sport koje je zanimalo što mladi igrač ima za reći o svojim počecima u talijanskom prvaku.

"Znam da svaki dan moram raditi kako bih postao zvijezda Juventusa. Moram napredovati, ne smijem izgubiti ozbiljnost i koncentraciju. Moje vrijeme će doći, uvjeren sam. Juventusov svijet je prekrasan. Nisam ni sumnjao u to, bio sam svjestan gdje dolazim. A kad stigneš tamo, ne treba ti puno vremena da shvatiš na kakvo mjesto si stigao, da se nalaziš na mjestu jedinstvene povijesti, povijesti kakvu nema puno klubova na svijetu," rekao je Marko Pjaca Gazzetti, a potom objasnio i gdje sve može zaigrati u Allegrijevoj momčadi.

"U formaciji 3-5-2 mogu igrati drugog napadača, ali mogu biti i ofenzivni veznjak. Ali moja omiljena pozicija je na lijevom krilu odakle se mogu ubacivati na desnu stranu. Nisam zabrinut da ću zbog Dybale provoditi puno vremena na klupi. Svjestan sam da sam u Juventusu, mlad sam i dokazat ću da zaslužujem svoje prilike - čak i u tako kvalitetnom klubu."

"U Juventusu su svi igrači vrhunski, ali ako moram izabrati jednog koji me najviše impresionirao, onda je to Buffon. Samo trenutak razgovora s njim je dovoljan da shvatiš da ne stojiš ispred igrača, nego ispred legende."

Opširnije na Goal.com


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.