Sport

Nogomet, Serie A

Kalinić: Donijet ću trofej Fiorentini, Kup ili Europsku ligu

Kalinić: Donijet ću trofej Fiorentini, Kup ili Europsku ligu
Gazzetta

Nikola Kalinić ove je sezone zabio samo jedan gol u talijanskom prvenstvu i to u prvom kolu, u porazu njegove Fiorentine od Juventusa 2:1. Iako ne zabija koliko bi to navijači Fiorentine voljeli, Kalinić je praktički nezamjenjiv u napadu Viola. Dosad je u karijeri zabio 114 golova.

"Ne razmišljam o tome koliko sam golova zabio. Znam samo da uvijek želim zabiti gol. Svaku utakmicu. Ne toliko zbog sebe već zbog momčadi. I ne mislim prestati tako razmišljati. Ne znam koliko ću ove sezone zabiti golova, ali nadam se da će biti dvoznamenkasti broj", otkrio je Kalinić za talijanski Corriere dello Sport čiji se novinar zanimao o Kalinićevoj obitelji, ali i o hrvatskoj prošlosti vezanoj uz Domovinski rat:

"Moja obitelj živi u Splitu i vodi normalan život. Imam brata koji radi, moji roditelji također rade i svi žive zajedno. Rata se ne sjećam i mislim da je tako i bolje", rekao je Kalinić pa otkrio i koji napadač je po njemu najbolji ikad:

"Ronaldo, Brazilac. Definitivno najbolji."

Fiorentina je pod vodstvom portugalskog stručnjaka Paula Souse u novu sezonu ušla nešto sporrije, no mnogi je i oves ezone vide u borbi za Europu.

"Sousa je trener s velikim znanjem. Želio me u Fiorentini pod svaku cijenu i to mi je svakako jako pomoglo. Ni ne pomišljam na odlazak iz Fiorentine iako su se neki klubovi interesirali ovog ljeta."

Fiorentina je ovog ljeta dovela 17-godišnjeg Sinjanina Josipa Maganjića, o kojem je i Kalinić čuo velike pohvale, no kako kaže nije ga gledao na terenu.

"Da, svi pričaju da je ogroman talent, ali nisam ga nikada gledao kako igra. On je još uvijek jako mlad. Kažete da bi mogao biti novi Kalinić? Ha, pa nadam se zbog njega. Inače, od novih suigrača mi se sviđaju Sanchez, Milić i Salcedo. Nadam se da Fiorentina ove sezone može dohvatiti Ligu prvaka. Želim donijeti trofej Fiorentini. Talijanski kup ili možda Eruopsku ligu. Već sam zabijao u finalu tog netjecanja. To mi je vrlo emotivno sjećanje i nadam se da ću ponovno to proživiti, što prije. Talijanski prvak će biti Juventus", pojasnio je 28-godišnji Kalinić koji je na kraju odgovorio na par brzopoteznih pitanja i otkrio kako preferira grad ispred sela, jednostavan život, gledanje televizije, plavu boju, želi živjeti u Hrvatskoj, a dječački heroj mu je njegov otac.

Goal.com/eZd


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.