Sport

Hrvatski olimpijski odbor

HOO: Damir Martin na čelu Komisije sportaša

HOO: Damir Martin na čelu Komisije sportaša

Komisija sportaša Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) održala je u četvrtak svoju prvu sjednicu u novom sastavu, na kojoj je za predsjednika Komisije izabran osvajač srebrnog odličja u veslačkom samcu na OI i aktualni dopredsjednik HOO-a Damir Martin, a uz njega su za članove Skupštine HOO-a imenovani streljačica Snježana Pejčić i jedriličar Šime Fantela.

Uz spomenute osvajače olimpijskih odličja, novi saziv Komisije sportaša HOO-a čine: Barbara Matić (judo), Lucija Zaninović (taekwondo), Mario Todorović (plivanje), Natko Zrnčić Dim (skijanje), Vedrana Malec (skijaško trčanje), Marin Ćubela (boćanje) i Ana Znaor (kickboxing).

Komisija je sastavljena od šest predstavnika ljetnih olimpijskih sportova, dva predstavnika zimskih olimpijskih sportova te dva predstavnika neolimpijskih sportova, pri čemu mora biti jednaka zastupljenost sportašica i sportaša.

U svom četverogodišnjem mandatu Komisija će razmatrati pitanja koja se odnose na sportaše, zastupati prava i interesa sportaša pri donošenju odluka u HOO-u te davati prijedloge i mišljenja tijelima HOO-a. Kao teme od posebnog interesa na svojoj su prvoj sjednici istaknuli zdravstvenu skrb, rješavanje statusnih pitanja, informiranje sportaša o pravima i obavezama te obrazovanje.

Komisija sportaša HOO-a utemeljena je, sukladno smjernicama Međunarodnog olimpijskog odbora i Olimpijskoj povelji, u srpnju 2012. godine. Za prvog predsjednika izabran je plivač Gordan Kožulj, a nakon njega tu su funkciju obnašali vaterpolist Josip Pavić i košarkašica Sandra Mandir.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.