Sci-Tech

TikTok

ByteDance prihvatio Oracle kao 'pouzdanog tehnološkog partnera'

ByteDance prihvatio Oracle kao 'pouzdanog tehnološkog partnera'

ByteDance službeno je prihvatio ponudu Oraclea, koja nije izravna prodaja TikToka, već sporazum o suradnji.

Sporazum između ByteDance i Oraclea ne uključuje pružanje koda algoritma koji pokreću sav softver video platforme, ujedno najveće snage TikToka. Uključuje  prodaju  dijela  dionica  američkoj tvrtki  i korištenje oblak usluge za pohranu podataka što  predstavlja rješenje za pitanja američke nacionalne sigurnosti te partnerstvo za usklađivanje podataka.  Rješenje je slično  Appleovom programu za usklađivanje podataka u Kini.

Oracle i Microsoft: bitka za TikTok

TikTok ima više od 2 milijarde preuzimanja dnevno

Ova svojevrsna  djelomična akvizicija   omogućit će   američkim korisnicima   da nastave koristiti aplikaciju kao da se ništa nije dogodilo, a  TikTok će i dalje koristiti Sjedinjene Države kao sjedište i stvarati 20 000 radnih mjesta.

Sporazum još treba odobriti američka vlada.  Rok za konačno rješenje TikToka je 20. rujna. Trenutno su u tijeku dva postupka, jedan je pregled TikToka od strane američkog CFUIS-a (Komisija za strana ulaganja u Sjedinjenim Državama), a drugi pregled nacionalne sigurnosti temeljen na Izvršnoj naredbi američkog predsjednika.  U intervjuu, američki ministar financija Mnuchin,  rekao je  da će ovaj tjedan Ministarstvo financija SAD-a razmotriti relevantne planove s odborom CFIIS i dati preporuke američkom predsjedniku.

U međuvremenu postalo je poznato da TikTok ulazi u polje e-trgovine i pridružit će se Walmartu. Prije toga, Walmart je  sklopio savez s Microsoftom kako bi licitirao za TikTok.


Reci što misliš!