Sci-Tech

#društvenemreže

TikTok ima više od 2 milijarde preuzimanja dnevno

TikTok ima više od 2 milijarde preuzimanja dnevno

Proizvođači pametnih telefona su ozbiljno pogođeni prodajom zbog pandemije Covid-19, ali davatelji digitalnih usluga uvelike profitiraju. Jedan od njih je TikTok.

TikTok čudesno raste. Prema analitičkoj tvrtki Sensor Tower, platforma   je u samo nakon nekoliko mjeseci  vrtoglavo povećala novi broj korisnika i postigla 315 milijuna preuzimanja   u prvom tromjesečju 2020. godine. Prema  statističkim podacima , TikTok je službeno postigao ukupno 2 milijarde preuzimanja na Android i iOS platformi. 

Što se tiče   zemalja u kojima ima najviše preuzimaju to su Kina, Indija i Sjedinjene Države.  Ali  aplikacija dobiva na popularnosti u drugim zemljama, posebno u Rusiji. Osim toga poznato je da najveći dio prihoda ByteDance-a, TikTok-ove kompanije, dolazi s Appleove iOS platforme u iznosu do 435,3 milijuna USD, dok Android ima samo 21,4 milijuna USD.

Takav porast  je razumljiv.  Zbog karantene koja je uvedena u mnogim zemljama, ljudi imaju više slobodnog vremena, dosadno im je sjediti kod kuće i   komunikaciju su  zamijenili glasnici i društvene mreže. A na pozadini pandemije ne  raste publika   samo TikTok-a.   Primjerice, u ožujku se broj registracija korisnika na Snapchatu povećao za 745 %,  Facebook, Messenger, Instagram ili WhatsApp imali su na kraju  prvog tromjesečja  2,99 milijardi   korisnika.


Reci što misliš!