Sci-Tech

mobilne aplikacije

Facebookov Messenger dobio posebnu inačicu za djecu

Facebookov Messenger dobio posebnu inačicu za djecu

Messenger Kids namijenjen je djeci mlađoj od 13 godina čiju aktivnost će na toj aplikaciji morati odobravati roditelji

Iako djeci mlađoj od 13 godina po pravilima te društvene mreže nije dozvoljeno otvoriti Facebook račun, od danas djeca (barem ona u SAD-u) imaju mogućnost legalno pristupiti nekim njezinim dijelovima. Facebook je, naime, u probni rad pustio svoju novu aplikaciju Messenger Kids, koja je zapravo mobilna aplikacija za dopisivanje na osnovi Messengera, ali s nekim bitnim promjenama.

Kao prvo, račun će na ovoj aplikaciji u ime djece morati otvoriti roditelji, a oni će biti odgovorni i za odobravanje svih kontakata s kojima će se njihova djeca smjeti dopisivati. Iz Facebooka su se potrudili i obavili istraživanje na tisućama roditelja, te u konačnici izradili aplikaciju prema njihovim željama i uputama. Osim njih, u izradi Messenger Kids aplikacije sudjelovali su i posebni savjetnici za razvoj djece, sigurnost na Internetu i dječje medije i tehnologiju.

Od opcija običnog Messengera u dječjoj su verziji ostale mogućnosti dopisivanja, slanja slika i videa, te posebnih efekata koji se mogu primijeniti na njih. Tu je i posebno odabrana kolekcija animacija, okvira, stickera i ostalih alata primjerenih dječjoj dobi.

Za sada je Messenger Kids dostupan samo u za iOS i to u SAD-u, a uskoro bi trebao stići i na Google Play te Amazonove tablete. O dostupnosti aplikacije u ostatku svijeta za sada nema informacija, javlja Bug.


Reci što misliš!