Sci-Tech

Mobiteli

Microsoft će prodavati Samsung Galaxy S8 Microsoft Edition

Microsoft će prodavati Samsung Galaxy S8 Microsoft Edition
Sasmsung Promo

Usporedno s predstavljanjem Samsungovih Galaxy S8 i Galaxy S8+ uređaja, pojavila se informacija kako će Microsoft u svojim trgovinama prodavati posebne verzije tih uređaja

Nakon službenog predstavljanja Samsungovih pametnih telefona Galaxy S8 i Galaxy S8+, stiže informacija kako će kupci u SAD-u imati priliku kupiti posebnu verziju Galaxy S8 telefona pod imenom Samsung Galaxy S8 Microsoft Edition.

Navedena verzija će se prodavati isključivo u Microsoftovim fizičkim trgovinama u SAD-u. Riječ je o posebnoj verziji Samsungovog flagshipa, koje ne donosi operativni sustav Windows 10 Mobile, već zadržava Android uz naglasak na iskustvo korištenja Microsoftovih mobilnih aplikacija.

Tako kupci posebne verzije Galaxy S8 uređaja imaju na raspolaganju Microsoftove aplikacije OneDrive, Cortana, Outlook i Office (valja napomenuti da i obični Galaxy S8 već dolazi s pojedinim Microsoftovim aplikacijama).

Također, postoji i posebna inačica Galaxy S8+ modela koja će se također prodavati u Microsoftovim dućanima.

Čini se kako je i ovaj poslovni potez dio dogovora Microsofta i Samsunga iz 2015. godine oko plaćanja Microsoftovih licenci koji nikad nije javno objavljen. Nedugo nakon tog dogovora Samsung je svoje uređaje počeo nuditi s predinstaliranim Microsoftovim aplikacijama.


Reci što misliš!