Sci-Tech

mobiteli

Samsung će predstaviti Galaxy S9 već u veljači

Samsung će predstaviti Galaxy S9 već u veljači
Sasmsung Promo

Čini se kako je velik interes za glavnim konkurentom, iPhoneom X, potaknuo Samsung da ranije nego obično predstavi i pusti na tržište svoj novi flagship uređaj. Tako bi, prema neimenovanim izvorima bliskim kompaniji, pametni telefoni Galaxy S9 i S9 Plus mogli biti predstavljeni već u veljači sljedeće godine

Prema istim, novi bi se Samsungovi uređaji mogli naći u prodaji već tijekom ožujka. U odnosu na uobičajeni redoslijed predstavljanja i početka prodaje novih uređaja to je mjesec dana ranije nego što je bio slučaj proteklih godina. Novi će uređaji biti slični aktualnim modelima S8 i S8 plus uz nekoliko poboljšanja, u prvom redu vezanih uz kameru.

Lansiranje novih pametnih telefona iz vrha ponude bit će značajni za južnokorejsku tvrtku. Ono će potencijalno donijeti nastavak pozitivnog trenda koji je zabilježen ove godine. Također će biti odgovor najvećem konkurentu u vremenu kada bi prodaja iPhonea X još uvijek trebala biti jaka, ali će, ostvare li se ova predviđanja, također biti udarac trećem svjetskom proizvođaču telefona Huaweiju koji bi otprilike u isto vrijeme također trebao predstaviti svoje nove flagship modele.

Samsung se očito svim raspoloživim sredstvima želi othrvati sve žešćoj konkurenciji. U trećem ovogodišnjem kvartalu, prije nego je Apple na tržište izbacio iPhone X, Samsung je dominirao tržištem s ukupnim udjelom većim od 22 posto. Tvrtka Strategy Analytics predviđa kako bi taj udio u 2018. mogao pasti na 18 posto, stoga nije iznenađujuće da bi S9 mogao ranije ugledati svjetlo dana, piše ICT Business.


Reci što misliš!