Sci-Tech

Biznis

SoundCloud u sve većim financijskim problemima

SoundCloud u sve većim financijskim problemima
Logo

Platforma za streamanje glazbe SoundCloud već se neko vrijeme nalazi u financijskim poteškoćama te zasad neuspješno nastoji prikupiti 100 milijuna dolara zbog čega se razmišlja o prodaji servisa

Poznato je kako se njemačka streaming platforma SoundCloud već neko vrijeme suočava s financijskim poteškoćama, a sudeći prema internetskoj stranici Recode, oni su se u posljednjih šest mjeseci samo dodatno intenzivirali, poglavito zbog činjenice da servis još od prošlog ljeta neuspješno nastoji prikupiti 100 milijuna američkih dolara.

Kako bi to postiglo, vodstvo SoundClouda već neko vrijeme pokušava prodati servis. Prije nekoliko godina kada su vođeni pregovori o prodaji sa Spotifyjem, procijenjena vrijednost servisa bila je 700 milijuna američkih dolara.

U siječnju ove godine pojavile su se glasine kako bi Google mogao preuzeti SoundCloud za iznos od oko 500 milijuna američkih dolara. Prema nekim izvorima, u SoundCloudu su spremni prihvatiti svaku ponudu za kupnju tvrtke, pod uvjetom da ponuda iznosi barem 250 milijuna američkih dolara.

SoundCloud je jedan od prvih streaming servisa za glazbu koji je osnovan 2011. godine, no u međuvremenu je servisu padala popularnost pa danas tržištem servisa za streamanje glazbe vladaju servisi kao što su Spotify (50 milijuna pretplatnika) i Apple Music (20 milijuna pretplatnika).


Reci što misliš!