Događaji

#zadar

Upoznajte mladog Zadranina koji je s 22 godine već mentor u svijetu kriptovaluta

Upoznajte mladog Zadranina koji je s 22 godine već mentor u svijetu kriptovaluta
Potraga.hr

Predstavljamo vam Tedija Tičića, 22-godišnjaka iz Zadra s riječkom adresom. Ovaj mladić, osim sedmogodišnjeg iskustva u trgovanju kriptovalutama, iza sebe ima dvije objavljene knjige "Cryptocurrency Expert" i "Cryptocurrency Beginner", svojevrsne vodiče kroz svijet kriptovaluta.

- Sve je počelo kad je prijatelj od mene htio kupiti igricu i jedini način na koji je mogao platiti bio je Bitcoin. Par mjeseci kasnije, slušajući dnevnik, čuo sam koliko se cijena Bitcoina digla. Otišao sam pogledati koliko imam u walletu i vidio sam da je cifra značajno porasla u kratkom roku. Od tada sam navučen na trgovanje kriptovalutama, ispričao je Tedi kojeg od malih nogu zanima svijet interneta, informatike i biznisa. 

Riječ je o digitalnom novcu koji, u većini slučajeva, nema sjedište kao kad je riječ o klasičnom novcu. Ljudima se sviđa ta brzina, trasparentnost i anonimnost koje nudi to čudo nove tehnologije, a što se više ulaže, tako ovaj svijet postaje veći. U knjigama Tedija Tičića, za početnike i eksperte, znanje o trgovanju kriptovalutama opisano je na najednostavniji i najkraći mogući način. Dostupne su na Amazonu, GoodReadu i na Instagramu, a napisane u na engleskom jeziku.

- Kod trgovanja kriptovalutama ne treba puno znanja, ali definitivno se trebate oboružati strpljenjem. Brza zarada u svijetu kriptovaluta ne postoji, to je kao da igrate loto, vrlo su male šanse za to. Uz malo sreće, naći ćete se na pravom mjesto u pravo vrijeme, što je također jako puno za uspjeh u ovom poslu. Kvalitetan istraživački rad još je jedna stavka bitna za plodonosnu investiciju, tvrdi Tedi. 

Kad je riječ o uzorima u poslovnom svijetu, ističe Elona Muska, Garyja Vaynerchuka  i Granta Cardonea. Novac koji je zaradio od sezonskog učeničkog posla, tada učenik Srednje ekonomske škole Mije Mirković u Rijeci, odlučio je, uložiti u kripto. Kaže da je to bila "najbolja odluka ikada". Smatra da svatko zaslužuje znati koje su mu mogućnosti kada je riječ o financijskom uspjehu na tom tržištu.

- Moj jedan i jedini plan je biti najbolji trgovac kripto valuta. Želim otvoriti svoje kripto mjenjačnice u Hrvatskoj. Želim držati seminare, govore, prezentacije, imati svoje "evente". Moj cilj je da budem prva asocijacija ljudima u Hrvatskoj na spomen bitcoina, zaključuje mladi student i poduzetnik. 


Reci što misliš!