Sci-Tech

Jednostavno otkrivanje WEP ključeva

Jednostavno otkrivanje WEP ključeva

Pronađena tehnika za izvlačenje 104-bitnih "Wired Equivalent Privacy (WEP)" ključeva za manje od minute

Kriptografske slabosti prve generacije wireless kriptografskog standarda su poznate već godinama, ali nova tehnika zahtijeva hvatanje samo desetine broja paketa koji je bio neophodan za prijašnje metode.Tehnika dozvoljava 50% vjerojatnosti za otkrivanje 104-bitnog WEP ključa za manje od minute (na 802.11g mreži koja radi punom parom), i sa hvatanjem 40,000 paketa. Ako vrijeme hvatanja paketa duplo produžimo vjerojatnost otkrivanja ključa može narasti do 95%.

Procesiranje ovakvih podataka na standardnom PC računalu u svrhu otkrivanja ključa traje oko tri sekunde, kako objašnjava studija istraživača Erika Tewsa i Ralfa-Philippa Weinmanna te Andreia Pyhkina sa Tehničkog Sveučilišta Dramstadt koju možete pronaći ovdje . Kao i prije, pristup slamanju koda oslanja se na iskorištavanje kriptografske slabosti u RC4 stream chiper koju koristi WEP, a koje su poznate još od 2001. godine.

Ove slabosti pokazuju potrebu za korištenjem WPA (Wi-FI- Protected Access) standarda, koji je daleko otporniji na ovu vrstu napada, ali se često ne koristi ni na mrežama koje ga podržavaju.


Reci što misliš!