Sci-Tech

Softver

Google odgovorio Yahoou i Microsoftu

Google odgovorio Yahoou i Microsoftu

Google je prozvao Microsoft zbog uspostavljanja monopolističke pozicije na tržištu PC računala

Uslijed Microsoftove 45 milijardi dolara teške ponude za preuzimanje internetskog diva Yahoo, Google je dao svoj službeni odgovor u kojem tvrdi da je riječ o potencijalno katastrofalnoj ideji.

U neuobičajeno oštrom tekstu objavljenom na službenom Googleovom blogu potpredsjednik i šef pravne službe Googlea David Drummond prozvao je Microsoft zbog uspostavljanja monopolističke pozicije na tržištu PC računala te izrazio strah da će Microsoft pokušati učiniti nešto slično i na tržištu online usluga.

Drummond se, budući da Yahoo i Microsoft zajedno imaju dva najposjećenija portala na internetu, pita: Može li kombinacija ta dva portala, zajedno s monopolističkom pozicijom na tržištu softvera za PC, ograničiti mogućnosti korisnika da slobodno koriste konkurentske programe za e-mail, instant dopisivanje i druge online usluge?

Jasno, situacija je ovdje ipak malo drugačija jer je Google, barem što se interneta tiče, znatno veći igrač od Microsofta te je pitanje tko je tu u boljoj poziciji da postane monopolist.

 


Reci što misliš!