Sci-Tech

Dizajn važniji od kvalitete?

Kupci IT uređaja sve više obraćaju pažnju na dizajn

Kupci IT uređaja sve više obraćaju pažnju na dizajn

Dizajneri i umjetnici često ističu kako je sve više mobilnih telefona i osobnih računala koji su izuzetno lijepo dizajnirani

Kupci modernih tehničkih uređaja pri izboru sve češće uz funkcionalnost obraćaju pozornost i na dizajn, vodeći pri tome računa da im se kupljeni proizvod uklapa čak i u namještaj kuće, piše Totalportal.hr

Dizajneri i umjetnici često ističu kako je sve više mobilnih telefona i osobnih računala koji su izuzetno lijepo dizajnirani.

Ipak, i dalje ima dosta elektronskih uređaja čiji se izgled nije puno promijenio od njihove pojave.

No svi se slažu kako dizajn uređaja ne smije ići na uštrb njegove kvalitete. Ima i onih koji tvrde kako loš dizajn uređaja kupcima automatski sugerira da je proizvod i loše kvalitete što ne mora biti točno.

Kao primjer dobro dizajniranog uređaja koji osim lijepih linija posjeduje i fantastičnu funkcionalnost, dizajneri ističu iPhone američke kompanije Apple.

Uopće ne čudi što je iPhone, zahvaljujući lijepom izgledu, stekao veliku popularnost na tržištu, zbog čega je za samo nekoliko dana prodano preko milijun primjeraka.

''To je zaista dobra tehnologija koja lijepo izgleda i ima sve. Ne izgledao toliko kao uređaj, ali to je nešto što je vrlo elegantno i što prati modu'', rekao je grafički dizajner John Kudos.

On ističe i da su računala i televizori također vremenom postali daleko ljepši - Western Digitala i MyBooka.

Proizvođači koriste sve više različitog materijala kako bi uređaj učinili dopadljivim na policama prodavaonica, te sve češće koriste i različite boje što je ranije bilo jako rijetko.


Reci što misliš!