Sci-Tech

Appleov genij

Jobs ostavio nacrte za nove Appleove proizvode

Jobs ostavio nacrte za nove Appleove proizvode

Jobs osobno stoji iza mnogih tehnoloških otkrića koja definiraju današnji svijet

Unatoč uznapredovaloj bolesti, suosnivač Applea i tehnološki inovator Steve Jobs nastavio je raditi i razmišljati o budućnosti. Appleov genij ostavio je iza sebe nacrte za nove proizvode kako bi svojoj kompaniji osigurao daljnji uspjeh, piše net.hr

Jobs koji je prošli tjedan umro od raka u dobi od 56. godina predvodio je razvoj nadograđenih verzija iPoda, iPada, iPhonea i MacBook računala, a također je nadgledao i razvoj odgođenog iCloud projekta koji će u konačnici omogućiti Appleovim korisnicima da pohranjuju svoju glazbu, fotografije, filmove i druge dokumente u "oblak" (cloud) kako bi im uvijek bili nadohvat ruke.

Carl Howe, direktor Yankee Group - Consumer Research, rekao je za Boston Herald da se ne čudi da je Jobs radio na budućim Appleovim proizvodima. No, također je rekao da je na proizvodima Jobs dugo radio jer ništa nije prepuštao slučaju. Primjerice, dizajn za iPad bio je dovršen još 2004. godine, no na tržište je pušten tek prošle godine.

"Nije riječ o tome da su ti momci planirali samo četvrt godine unaprijed", rekao je dodajući: "Jobs je anticipirao nove proizvode godinama unaprijed".

Jobsovo legendarno inzistiranje na tome da do pred sam kraj nadgleda svaki proizvod koji je pokrenuo Apple, znak je da on osobno stoji iza mnogih tehnoloških otkrića koja definiraju današnji svijet. Njegove ideje i patenti oblikovali su mnoge stvari; od Hollywooda, preko glazbene industrije do, na kraju krajeva - Windows računala.

net.hr/ezd


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.