Sci-Tech

Analitičari tvrde

Apple će se bez Jobsa mučiti da ostane vodeći

Apple će se bez Jobsa mučiti da ostane vodeći

Svjetski analitičari su nakon Jobsove smrti pokrenuli lavinu komentara o budućnosti tvrtke Apple. Većina njih vjeruje kako će sada vrijednost Applea drastično pasti, jer je Jobs bio glavni pokretač tvrtke, piše 24sata.hr

- Kao tehnološkom analitičaru jako mi je žao što je Jobs preminuo. Apple je bio Jobsov, a ne Jobs Appleov - kazao je Kim Young-chan, analitičar iz Seula. Legendu Silicijske doline, Stevea Jobsa, oplakuju i njegovi najveći konkurenti, Samsung Electronics, Amazon, Google i Sony. 

Osim analitičara, početkom rujna ove godine i investitori su se osvrnuli na Jobsovo zdravlje. Nakon što je Jobs otišao iz Applea, Polaris Group je izvijestila kako 'Apple više nema kreativnog i ambicioznog šefa u kojeg se može pouzdati'. 

Istaknuli su kako jedino Samsung ima proizvode koji ozbiljno mogu konkurirati Appleu. Već duže vrijeme su Apple i Samsung veliki rivali što se tiče tablet računala i pametnih telefona.

- Apple se suočio s velikim gubitkom. Njihovim konkurentima to će omogućiti probijanje na tržište te će se moći i istaknuti u svijetu visoke tehnologije - izvijestili su stručnjaci.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.